Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme teledebatil: Kaja Kallas on Eesti maha müünud

-
06.09.2023
Laadime sisu...

Teisipäeva õhtul peeti ETV „Esimeses stuudios“ parlamendierakondade esimeeste etappi ja kuigi jutt käis ümber Kaja Kallasega seotud skandaali, eelistas peaminister ise osaleda mugavamal IT-konverentsil saates tulle Jürgen Ligi.

Opositsioonipoliitikute ühine seisukoht oli endiselt, et Reformierakond peaks Kallase peaministrikohal välja vahetama, sest ise ta tagasi astunud pole.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi tunnistas saates, et Kaja Kallasega seotud skandaal on piinlik, kuid leidis võimaluse ka süüdistajaid süüdistada.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Martin Helme ütles, et Kallas on süstemaatiliselt valetanud nii enne valimisi kui ka praeguses skandaalis. Tema hinnangul on Kaja Kallas laenu andmise ja intresside pealt teenimise kaudu otseselt oma abikaasa ettevõtlusega seotud.

Saates tõdeti, et skandaalil on mõju kogu riigi toimimisele ja Reformierakond peab selle olukorra lahendama. Samuti on Eesti peaministri skandaali tõttu oma mainet maha mänginud ka välismaal.

Martin Helme märkis, et tema hinnangul on Kallas abikaasa Vene-suunalise äriga Eesti maha müünud.

Riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni liikmed uurisid teisipäeval istungil käinud kaitsepolitseiameti peadirektorilt Margo Pallosonilt, kas kapo hoiatas peaminister Kaja Kallast tema abikaasa ettevõttega seotud äritegevusest Venemaa suunal, kuid selgeid vastuseid ei saanud. Saatejuhid uurisid -külalistelt, kas kaitsepolitseiamet jooksis Kallase ja tema abikaasa tegevuse kontrollimisel lati alt läbi.

Martin Helme nõustus, et kapo läks lati alt läbi, kuna komisjonis selgus, et kapo ei kontrollinud enne Kallase peaministriks saamist tema tausta, ega kontrollinud kuni viimase ajani ta abikaasa tegevusi.

Riigikogu sügisistungjärk jätkub kevadel pooleli jäänud obstruktsiooniga.

Martin Helme lausus, et kuna Reformierakond võitis valimised valetamise teel, aitaks ummikseisust edasi ainult erakorralised valimised.

 

Allikas: ERR