Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Isekas mõisapreili” on Eesti maine välismaal maha mänginud

-
07.09.2023
Kaja Kallas NATO tippkohtumisel
© Scanpix

Kuigi reformierakondlased ja Kaja Kallas eesotsas on raiunud, et see skandaal on siin opositsiooni ja meedia poolt üles puhutud ning välismaal tähelepanu ei pälvi, on tegelikkus muidugi vastupidine ja peaminister on Eesti maine jalge alla tallanud, mida peab tunnistama isegi Reformierakonna endine juht Andrus Ansip, kes näeb toimunut Brüsselist.

Piinlikku skandaali on kajastanud paljud lääne suured ja olulised meediamajad, aga ka meie lähimad naabrid ja seejuures venelaste propagandakanalid.

Seni end väliskohtumistel staarina tundnud Kallas peab arvestama, et igal ministril või mõnel tipp-poliitikul on teise riigi kolleegi kohta memo ja sealt ei puudu nüüdsest enam märge idaraha skandaali kohta.

See kõik on kokku mõjunud Eestile kui ühele väikesele Ida-Euroopa riigile hävitavalt. Kallas ise on euroopalikust põhjamaast meid eemale kangutanud.

Peaminister Kaja Kallase abikaasa ettevõtlust puudutav skandaal on kõige laiema rahvusvahelise meediakajastuse saanud Eestiga seotud rahvusvaheline skandaal, tunnistas ka Kallase erakonnakaaslane, endine peaminister ja praegune Eesti eurosaadik Andrus Ansip, kes muuseas on võrrelnud Kallast iseka mõisapreiliga.

Ansip ütles ERR-ile, et Euroopa Parlamendis on tal kolleege, kes Kallase skandaaliga kursis, tema sõnul on tal oma kolleegidele ebamugav skandaalist rääkida.

“Asjast rääkima tulevad kolleegid, kellel juba mingi eelhoiak on kujunenud. Kuna jutt on minu riigist ja minu erakonnast, on mul juhtunut ebamugav selgitada,” lisas ta.

EKRE esimees Martin Helme ütles teisipäevases teledebatis, et Kaja Kallas on Eesti maha müünud.