Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Jaak Madison: teised Europarlamendi liikmed ei suuda uskuda, et Kallas veel peaminister on

-
07.09.2023
Kaja Kallas Euroopa Parlamendi ees
© Scanpix

Praegu on näha küll väga võimatu, et Kaja Kallasel oleks võimalik maanduda soojale kohale järgmisel aastal kuskil Euroopa Komisjonis, sest praegune skandaal on ületanud suurelt rahvusvahelised mõõtmed ning kannatada pole saanud ainult Kallase enda renomee, vaid kogu Eesti maine.

Seega kui tal lisaks akadeemilisele paberile oleks ka poliitilist taipu ja olukorra analüüsimise võimet, siis oleks ta astunud kohe ametist tagasi, vabandanud ette ja taha ning lubanud igati lasta seda Venemaa skandaali uurida, et hoida õhus lootust poliitilisele tulevikule.

Praegu on ta aga poliitiline laip, kuna eelistas esiteks vassida ja seejärel ka tõenäoliselt korduvalt valetada ning seda veel oma Venemaa rahadega seotuse teemal.

Seda, kuidas olukord on aga paistnud Brüsselis välja, on hästi ilmestanud viimased kaks päeva siin. Eile, kui käisin Jaapani suursaatkonna üritusel, juhtusin vestlema Kreeka esindajaga Euroopa Parlamendis, kes on Renew poliitgrupi liige (kuhu kuulub ka Reformierakond) ning tema esimene küsimus oli muidugi Kallase teemal. Ta ei suutnud uskuda, et meil jätkuvalt on peaminister ametis ja pole võtnud vastutust.

Täna hommikul aga olin kokkusaamisel põhjamaade metsaettevõtjatega koos ühe Läti esindajaga Euroopa Parlamendis, kes samuti Renew grupis ning tema väljend Kaja Kallase kohta oli päris konkreetne: „She is done“ (Ta on laip/ Temaga on kõik).

Seega poliitiline tulevik on Kallase jaoks surnud, kui koduerakond just teda mingil moel ei upita Euroopa Parlamenti, kus ta saaks rõõmsalt istuda koos Andrus Ansipiga (eeldusel, et volinikuks saab näiteks Urmas Paet). Samas on raske näha, miks peaks isegi Reformierakond teda premeerima omaenda arrogantsuse, ülbuse ja rumaluse pärast.

 

Jaak Madison, Euroopa Parlamendi saadik (EKRE)