Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Peaministri ametissejäämine toob tõenäoliselt endaga kaasa pika ja mitte kunagi vaibuva kriisi

-
08.09.2023
Stenbocki maja pidevateks külalisteks saavad pikka aega olema piketeerijad.
© UU

Ühiskonnateadlane Peeter Espak kirjutab oma sotsiaalmeediapostituses sellest, mida näitas Ühiskonnauuringute Instituudi uus monitooring.

Peeter Espaki sõnul leiab opositsioon, et peaministri ametissejäämine on neile kasulik, sest selline otsus toob endaga kaasa tõenäoliselt pika ja mitte kunagi vaibuva kriisi. “Sest kui peaministriks on inimene, kellel puudub isegi võimalus oma usaldusväärsuse taastamiseks – sest hetkel on mida iganes ei tehta juba liiga hilja ja liiga vähe – on just sellise inimese ametissejäämine poliitiliselt kõige kasulikum. Järgnevatel valimistel pole vaja isegi enam kampaanialauseid välja mõelda – tooda lihtsalt klippe Kallase enda sõnadega või näita tema pilti,” kirjutab ta. “Eesti riigile see muidugi on katastroof. Sest milline ratsionaalne inimene saab üldse usaldada “riiki” või rahvusvaheliselt ka “Eestit” tema sõnumites enam tõsiselt võtta peale toimunut. Ehk siis “riigi ja rahva” seisukohalt oleks ainumõeldav, et reformierakond ise võtaks midagi ette, sh enda päästmiseks.”

Espaki hinnangul ei taha ka koalitsioon valitsuse lagunemist, sest uue valitsuse positsioon ja nende osa selles on etteennustamatud. “Kust nurga alt ka ei vaataks – seda, et Eesti võiks kunagi nii madalale langeda, poleks uneski osanud ette näha. Nagu ka seda, et enne tõsiseltvõetavatena tundunud inimesed koalitsioonist on lihtsalt vait või mängivad kaasa,” lisab ta.

“Rahvaga manipuleerimiseks eitatakse aga vahel toimunut täielikult, süüdistatakse ning rünnatakse hoopiski ohvreid, keda peteti ja kellele tehti liiga (Eesti rahvas esimesena) ning mängitakse juba ise ohvrit, kellele tehakse liiga. Ehk täielik rollide ümberpööramine – ohvrist tehakse süüdlane ja süüdlasest ohver. Lootuses, et nagu üks Kallas on öelnud – 70% rahvast olla lootusetult loll ning paari kuu pärast enam keegi ei mäleta. Äkki annab ka mingi uue skandaali toota, kus osalejad juba teisest leerist! Kirsiks tordil aga hirmutatakse avalikkust täiesti ebaloogilise võimalusega EKRE võimuletulekust. Kasutusel on isegi EKREIKE valitsusega hirmutamine – kuigi sellel valitsusel pole mingit teoreetilistki võimalust võimule tulla ning selle valitsuse erakondadel puudub toimunus igasugune süü või vastutus või isegi kaudne seotus. Kas madalamalt on üldse võimalik?” lõpetab Peeter Espak.

Refereeritud sotsiaalmeediast