Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond oigab oma teerullipoliitika küüsis

-
11.09.2023
Tuleb välja, et Erkki Keldo on juba ammu tahtnud lastetoetused kaotada ja nüüd võetigi suurperedelt raha vähemaks.
© UU

Eesti poliitikamaastiku üks destruktiivsemaid jõude on Reformierakond, kes praeguses valitsuskoalitsioonis on saanud tuge vasakäärmuslastelt, aga isegi siis on nad võimetud riiki tegusalt juhtima.

BNS vahendab: “Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Erkki Keldo ütles esmaspäeval algava parlamendihooaja puhul, et kui EKREIKE jätkab riigikogu töö takistamist, satub ohtu Eesti julgeolek.”

On märgiline, et seda ütleb erakonna esindaja, kelle peaminister Kaja Kallas karjus Ukraina-loosungeid, samas kui tema abikaasa jätkas agressori sõjamasinat toitvat äri Venemaaga.

Kogu Keldo jutt karjub iseendale vastu. “Keset viimase 30 aasta kõige tõsisemat julgeolekukriisi peame tegema kõik endast oleneva oma kaitsevõime tugevdamiseks ja Ukraina aitamiseks,“ lausus Keldo.

Samas näitab sõja eelnev kulg, et poliitoravate juhitav Eesti on küll Ukrainat aidanud, aga enda arvelt, tekitades äraantud relvastuse tõttu lüngad Eesti kaitsevõimekusse.

„Kevadel kiitis parlament heaks mitu maksumuudatust, mille tulemusel saab riigieelarve paremasse seisu,” väidab Keldo.

Selle jutu äraspidisus haakub otseselt Eesti julgeolekuga – maksumuudatuste vastu on astunud suurem osa ühiskonnast, sealhulgas majanduslikud erialaliidud. Eesti ühiskond on ärevil, sest Reformierakond ei kuula oma otsustes mitte kedagi.

„Kui meie rahaasjad on korras, saame panustada järgmise nelja aasta jooksul 3 protsenti oma sisemajanduse kogutoodangust Eesti kaitsmisele. Ühtlasi aitab korras riigirahandus meil paremini toime tulla, kui mõni uus kriis peaks puhkema,“ märkis Keldo.

Paraku näitab majandus just järjekindlat allakäiku, iga kuu analüüsid ja uuringud näitavad mingis majandussektoris või Eesti majanduspositsioonis järjekordset langust ning seda rahvalt ja ettevõtetelt raha ära korjates ei lahenda.

Opositsioonilisel EKREIKE-l soovitas Keldo mõelda, mis on nende tegevuse tagajärg. „Kui opositsioon jätkab riigikogu tasalülitamisega ja püüab muuhulgas takistada järgmise aasta riigieelarve vastu võtmist, takistavad nad tegelikult Eesti julgeoleku tugevdamist. Kelle huvides see on?“ küsis ta.

Nii räägib poliitik, kelle koalitsioonil on Riigikogus tugev enamus. Mis siis ikka, Kaja Kallas seob kõik küsimused endiselt usaldushääletusega ja rammib oma tahtmised läbi. “Küsimusele “Kelle huvides see on?“ saab vastata – praegu on kogu Eesti huvides peatada Reformierakonna hukatuslik poliitika.

Aga valetajate valitsuse poliitika vastu ei seisa ju ainult EKRE, erinevatel elualadel on nördimust väljendanud kogu ühiskond. Poliitoravatel tuleb lihtsalt enda külvatut lõigata.

Uued Uudised