Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

ANTS FROSCH: Kõlvart ei võitnud, kuid Ratas kaotas

-
12.09.2023
Jüri Ratas

Küsime, kas Mihhail Kõlvart võitis. Ei. Ei võitnud. Jüri Ratas kaotas. Kaotas Ratase omnivoorikäsitlus. Peaministriks saamine ja Eesti esindamine ELi eesistumise ajal, mis oli värskele peaministrile Ratasele üle ootuste edukas, lähtusid just sellest kõigesööja kuvandist. Ratas tõmbas toona justkui mustkunstnik jänese kübarast.

Tulemus, kus Tanel Kiik põrus, kinnitab keskerakondlaste põhjendatud hirmu oma erakonna Kaja Kallase Reformierakonna käpikuks muutumise võimaluse ees. Seda looritatud flirti oli võimalik riigikogus juba kevadel aduda – Jüri Ratasest tehti seni kehtinud tavade vastaselt koalitsiooni (loe: Kallase toetajate) häältega riigikogu aseesimees, kuigi ta ei olnud ega ole suurima opositsioonierakonna esimees.

Täna on Jüri Ratas kõrbenud kingmaker ja algav nädal riigikogus nõuab selleski küsimuses selgust ja väljakujunenud tava taastamist. Indikatiivne oli E200 esimehe Hussari juubeldus – Keskerakond ei ohusta enam tema positsiooni reformarite esipuudlina! Kas keskerakondlased suudavad riigikogu opositsioonis ühiselt edasi toimetada, selgub juba lähiajal. Eks neid väärtuspõhiseid mõrasid oli juba kevadel näha.

 

Ants Frosch, Riigikogu liige (EKRE)