Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEOD: Oravate juhatus leidis, et süüdi pole tegu, vaid kommunikatsioon, ainult Signe Kivi murdus

-
12.09.2023
Laadime sisu...

Reformierakonna liikme Signe Kivi intervjuu ERRile pärast erakonna juhatuse koosolekut, kus kuulati peaministri õigustusi ja selgitusi tema skandaalis, oli tähelepanuväärne kuulamine – murtud häälega vastas kunstnikust rahvasaadik küsimustele. Samamoodi oli mast maas ka seni end “raudse leedina” tundnud peaminister Kaja Kallasel, kes vastas esmaspäeval tuhmil häälel ja tühjal pilgul ohvrit mängides EKRE poliitikute arupärimistele. Bravuur ja nipsakus (a la lugege mu huultelt) oli ühtäkki kadunud.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Signe Kivi rääkis raadios katkendlikul häälel, kuidas temas midagi Kaja Kallase suhtes murdus. Kivi puhul oli tunda tõelist pettumust inimeses, keda seni oli imetletud.

Ja ehkki juhatus oli Kaja Kallast üldiselt toetanud, siis Kivi sõnul leidus seal neidki, kes soovisid Kallase ametist lahkumist.

“Tahan rõhutada, et olen näinud Kajas seda peaministrit, kes on poliitikuna kandnud erakordselt kõrgeid eetilisi ja moraalseid tõekspidamisi. Aga see on täna murenemas,” lisas Kivi.

“Ma olen öelnud praegu kõik, mida ma hetkel saan ja tahan öelda,” ütles Kivi veel.

ERR-i reporter Madis Hindre küsis, kas juhatuses oli veel neid, kes arvasid teisiti, kui erakonna juhatuse enamus otsustas. “Väga mõned, aga ma arvan, et nad võiksid ise oma arvamust kommenteerida,” vastas Kivi.

„Ma elan juhtunut isiklikult väga üle, aga täna ma rohkem kommentaare ei anna,” ütles Kivi lõpetuseks.

Vastates sel teemal Delfi ajakirjanikule Vilja Kiislerile, kes samuti on seni olnud Kaja Kallase suur fänn, ütles aga Kallas, et ta kuulas kõnesolevat usutlust Signe Kiviga väga tähelepanelikult.

Mis puudutab juhatuse koosolekut, siis ütles Kallas, et kuulas seal etteheiteid ja arvestab nendega. Põhiline etteheide oli olnud, et tema kommunikatsioon on väga halb. Kujutate ette?! Mitte tegu – Venemaaga pereäri ajamine -, vaid selle seletamine vahele jäädes!

„Põhilised etteheited on ikkagi seotud kommunikatsiooniga. See on olnud tõesti halb. Ma püüan paremini. Aga veel kord: ma olen olnud kõikides küsimustes avatud, alati olemas, aus. Ma ei ole põõsasse põgenenud, et ajakirjanikke vältida. Olen iga päev andnud neile vastuseid ja teen seda ka edaspidi.“ Lisaks on ta öelnud, et ta pole näitleja, et suudaks soravalt vastata.

Jah, Ukrainat kaitsnud „raudsest leedist“ pole enam suurt midagi alles jäänud… Koos sellega on rentslisse voolanud ka Eesti maine.