Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Helle-Moonika Helme: peaminister halvustab ja vaenab kõiki, suurperesid, naisi, mehi, eestlasi

-
12.09.2023
Helle-Moonika Helme
© UU

Esmaspäeval Riigikogus esinenud EKRE saadik Helle-Moonika Helme kritiseeris teravalt Kaja Kallase perepoliitikat.

“Eesti perede olukord on jätkuvalt halb ja halveneb veelgi – meil on inflatsioon, majanduse kokkukukkumine, pankrotid, töötuse kasv, palgavaesus. Eks seda nimekirja võiks pikalt jätkata, see kõik on selle valitsuse tegemata töö või siis täiesti väärad ja isegi väärastunud prioriteedid, nagu nägime kevadistungjärgult, kus palehigis tegeleti Eesti tuumikpere ümberdefineerimisega, mitte sellega, millega peaks tões ja vaimus tegelema sellise riigi valitsus, kus sündimus langeb kivina ja demograafiline olukord halveneb sedavõrd, et me ei saa riigina varsti enam täita oma eesmärki, milleks on Eesti rahva kestmine üle aegade. Ja selle asemel, et toetada peresid, traditsioonilisi peresid, mis on meie rahvuse kasvu häll ja riikluse garantii, on peaminister isiklikult vaenanud suurperesid, vedades valitsusjuhina eelnõusid, millega suurperedelt niigi raskel ajal võeti ära juba neile määratud täiendav toetus, mida need pered tõepoolest väga-väga vajavad.

Käibele on võetud isegi selline halvustav termin nagu “jalgadel emakas” nende naiste kohta, kes tahavad sünnitada lapsi. Ja tõepoolest, naised teevad oma otsused ise, aga kui nad näevad, et nende otsust ja tahet saada lapsi halvustatakse, et neid ei toetata, riiklikud pere- ja rahvastikupoliitikad on ära kaotatud, perekonna mõiste on ära lörtsitud ja ümber defineeritud, siis sellel kõigel on täiesti selgelt mõju sündimusele tervikuna ja pikas perspektiivis võib see viia meie omariikluse hävinguni, sest saate isegi aru, et kui ei ole enam eesti lapsi, siis ei ole eesti rahvast ja siis ei ole ka enam oma riiki. Nii lihtne see ongi. Ja iga riigijuht, peaminister või valitsuse liige, peaks töötama traditsiooniliste ja toimivate perede hakkamasaamise toetamise nimel, mitte selle vastu. Tuleb töötada ikkagi meie riigi õitsengu ja kestmise nimel, mitte selle vastu. Tuleb töötada põhiseaduses sätestatu nimel, mitte selle vastu. Ja tuleb töötada põhiseaduse vaimus, mitte rikkuda põhiseadust, nagu see valitsus teeb.

Peaminister on ise öelnud, et lapsi otsustatakse saada siis, kui tuntakse ennast turvaliselt, ja väga õige. See valitsus on ju teinud kõik, et peredelt see turvatunne ära võtta. Nagu me nägime selle valitsuse esimeseks Riigikokku saadetud eelnõuks oligi lasterikaste perede turvalisust oluliselt vähendav eelnõu ja sellele järgnes ka laste ja abikaasa eest tulumaksusoodustuse kaotamise kava ja käibemaksu tõus ja ka tulevane automaks löövad loomulikult kõige valusamalt just lastega peresid.

Peaminister on ka öelnud, et lapsed sünnivad armastusest. Ka täiesti tõsi! Aga me teame, et kui puudus tuleb uksest sisse, siis armastus lendab aknast välja ja tühjusest tuleb tüli majja ja vabandust küll, aga kõik teie valitsuse tegevused on loonud sellise fooni, kus meie pered elavad jätkuvas stressis, hirmus tuleviku ees, hirmus tulevikus hakkama saamise ees. Ja see toob pereellu paratamatult pingeid ja pingelises olukorras kipub see armastus kaduma ja siis ei sünni enam ka lapsi. Ja ma tsiteerin, siin on veel üks selline hea vanasõna, mis sobib ka täpselt sellesse minu jutu konteksti: tühja sõime ääres lähevad hobused tülli. Kui ema ja isa on tülis, siis on lastel halb ja lapsi ei sünni ja nii lihtne see ongi.

Kahjuks kuulsime täna, kuidas peaminister järjekindlalt vaenab ka isasid, kes justkui ei hoolivat oma lastest ja kergekäeliselt jätavad maha oma naisi. Ma arvan, et see meeste demoniseerimine ja süüdistamine ei ole riigijuhi poolt ka relevantne ega õige, isegi kui see vastab osaliselt tõele. Peresuhted on väga keeruline valdkond ning ei ole õige näpuga näidata ühe või teise poole peale. See on lihtsalt remargina, sest nagu naiseks olemine tänapäeva ühiskonnas on tehtud raskeks, on tehtud samavõrra raskeks ka meheks olemine. Ja kõik see kokku teeb raskeks ka pereks olemise ja pereks jäämise.

Tulles tagasi selle homoabielu eelnõu juurde, siis vaadake, selle seadusega seoses naised alles sünnitusmasinaks hakkavadki, sellepärast et jällegi, ega siis samasoolised meessoost paarid teisiti endale lapsi ei saa, kui nad peavad lapse ostma mingi naise käest, kes on neile selleks sünnitusmasinaks. See on meie tulevik.”

Allikas: Riigikogu stenogrammid