Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme: ei ole asja, mis ei närbuks või ei läheks hukka, kui Kaja Kallas seda puudutab

-
12.09.2023
Laadime sisu...

Esmaspäeval pidas EKRE esimees Martin Helme Riigikogus kõne, milles ta lahkas peaminister Kaja Kallase täielikult katastroofilist valitsemisperioodi.

“Täna on olnud meil õige mitu arupärimist ja kõik nad on rääkinud ühel või teisel moel demograafiast, eesti rahva ellujäämisest. See on teema, mis on küsitluste kohaselt Eesti inimestele väga hingelähedane, mida peab probleemiks väga suur osa Eesti elanikest ja mida väga selgelt raamistab ka meie põhiseadus. Milleks üldse Eesti riik siin eksisteerib? Selle jaoks, et eesti rahvas, keel ja kultuur kestaks läbi aegade. On ilmselge, et eesti rahvas ja sealt edasi eesti keel ja eesti kultuur ei saa läbi aegade kesta, kui Eestis lapsi ei sünni.

Ja nüüd me jõuame tänase valitsuse ja tänase valitsusjuhini. Ei ole olemas asja Eestis, Eesti riigis, Eesti ühiskonnas, mis ei närbuks või ei läheks hukka, kui Kaja Kallas seda puudutab. Ühe väikse erandiga, selle juurde kohe jõuame, selleks on äriajamine Venemaaga. Kõik, mida tänane liberaalne valitsus ja liberaalne valitsusjuht puudutab, läheb halvemaks.

Tuldi võimule jutuga, et meil on vaja riigirahandus korda teha. Hirmus, kui hulluks on aetud riigirahandus! Esiteks ei olnud riigirahanduses midagi hullu lahti, teiseks, objektiivne fakt on see, et pärast peaaegu kolme aastat Kaja Kallase peaministriks olekut on Eesti riigi rahandus hullemas olukorras kui kunagi varem.

Tuldi võimule jutuga sellest, kuidas Eesti maine on vaja maailmas päästa, Eesti on tagasi. Nii ränka mainekahju, kui Kaja Kallas oma abikaasa äridega on teinud Eesti mainele, ei ole mitte keegi mitte kunagi suutnud teha. Mitte keegi mitte kunagi!

Tuldi võimule selle jutuga, kuidas tagurlike, kurjade, koledate, talibanlike kommetega konservatiivide eest tuleb päästa demokraatiat. Sellist demokraatia tasalülitamist, mida me oleme näinud viimase aasta jooksul, viimase poole aasta jooksul, pole Eestis nähtud alates sellest ajast, kui Päts ja Laidoner tegid riigipöörde.

Tuldi võimule selle jutuga, et nüüd pööratakse Eesti majandus kuidagi kasvule või tõusule. Ei. Ei! Eesti on rekordinflatsiooniga riik Euroopas, rekordmajanduslangusega riik Euroopas, rekordilise inimeste ostujõu langusega. Ükskõik, mis mõõdikud me võtame majanduses, 2,5 aastat Reformierakonna juhtimist peaministri, rahandusministri ametis, kõik mõõdikud on halvemad, kui oli enne seda.

Ja siis me jõuame demokraafiani – absoluutne katastroof! Võrdluses teiste Euroopa riikidega Eesti on üks hullemaid, kui mitte kõige hullemaid. Võrdluses Eesti enda ajalooga, ei olnud Teise maailmasõja ajal nii hull, ei olnud Esimese maailmasõja ajal nii hull, ei olnud küüditamiste järel nii hull, kui on praegu. Viimati oli nii hull siis, kui Peeter Esimese peninukid valimatult kõiki tapsid lihtsalt ja järele jäi veerand elanikkonnast. Siis oli viimati nii hull. Kaja Kallase valitsusaeg on meile demograafiliselt katastroof, me peame tagasi minema Peeter Esimese ja Põhjasõja aegsesse genotsiidi, et hakata võrdluseid võtma.

Energiakriis, jaa, ärme seda ka ära unusta. Kõige kiiremini kasvavad hinnad, kõige hullemini hüljatud inimeste ja ettevõtete suhtes peetud poliitika. Ükski teine riik ei käitunud oma inimeste ja ettevõtete suhtes nii hoolimatult, nii julmalt nagu Eesti valitsus Kaja Kallase juhtimisel. Mille tulemuseks ongi muide ju seesama Euroopa kõige suurem majanduslangus. Immigratsioon – täielik katastroof. Täielik katastroof! Nii palju võõramaalaseid nii lühikese aja jooksul, kui on tulnud viimase pooleteise aasta jooksul Eestisse sisse, pole Eesti ajaloos võrdlust.

Karl Vaino venestamise ajal ei tulnud meile nii palju sisse slaavlasi, ei tulnud Stalini venestamise ajal nii palju meile sisse slaavlasi, ei tulnud Aleksander III venestamise ajal meile nii palju sisse vene keele kõnelejaid ja slaavlasi, kui on Kaja Kallase “meie toetame Ukrainat, mina Venemaaga äri ei aja” valitsuse ajal. Täielik katastroof, ükskõik mis valdkonda vaatad.

Üks asi, mis tal oli, millega põhjendati, et muidu ikkagi tubli peaminister – see oli range liin Venemaa vastu ja selge toetav liin Ukrainale. Ja nüüd tuleb välja, et see on ka katastroof, et see oli vale, et see on võlts. Sel ajal, kui loosungeid loobiti ja teiste peale näpuga näidati, teeniti ise koos oma abikaasaga vereraha Venemaal, tehti äri Putini oligarhidega, tehti äri sanktsioonidealuste ettevõttetega, tehti äri Vene siseministeeriumi erinevate üksustega. See on ka katastroof!

Kaja Kallas küsis eelmisel nädalal pressikonverentsil, valitsuse pressikonverentsil, mis ma teile halba olen teinud. Mida sa meile halba ei ole teinud? Palju veel jõudma peab kannatada? Kõik on halb olnud! Astu tagasi, lihtsalt mine ära!”

Allikas: Riigikogu stenogrammid