Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme: pole mõeldav, et Kaja Kallas saab jätkata

-
12.09.2023
Laadime sisu...

Kaja Kallas tuleb sundida ametist taganema. Ükskõik, kui kaua see aega võtab!
Meie erakonna eesmärk on erakorralised valimised ning alles pärast Kaja Kallase ametist lahkumist saab mõelda sellele, kas alustada läbirääkimisi obstruktsiooni lõpetamiseks.

Enne, kui saame muid asju arutada, on ikkagi küsimus peaministri Kaja Kallase jätkamises. Meie hinnangul ei ole mõeldavgi, et igasuguse tõsiseltvõetavuse ja usutavuse kaotanud Kallas saab valitsuse juhtimist jätkata. Ükskõik, kui kaua see aega võtab, mõni nädal või mõni kuu – tegelikult Kallas tuleb sundida ametist taganema. See on meie n-ö lähiaja põhiteema.

Lisan, et meil on ka riigikogu sügisistungjärgu töö osas plaan: hästi lihtsalt väljendudes – meie meelest on praegune riigikogu koosseis, see, mis nüüd kevadel kokku sai, niisugune läbikukkumine ja ebaõnnestumine, et selle punnseisu või poliitilise tupiku lahendamiseks on vaja uusi valimisi. Nende uute valimiste esile kutsumiseks on meil plaan olemas.

Üks selle plaani osa on kahtlemata see, et selgitame ka teistele riigikogu saadikutele, et selles koosseisus normaalset tööd pole võimalik teha. Eks peame selgitama avalikkusele, mis on valesti praeguses koosseisus, ta on ju valedega kokku saadud riigikogu koosseis, mis ei esinda ega esita tegelikku rahva arvamust, nii et ta on kaotanud legitiimsuse. Tehniliselt võttes, eks me siis üritame seda riigikogu tööd sellisel viisil suunata, et kõik saaksid sellest eesmärgist aru.

 

Martin Helme, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees

 

Lisatud videos on näha, kuidas Riigikogu sügisistungijärgu avaistungi rakendamisel ei lase reformierakondlasest riigikogu aseesimees Toomas Kivimägi Kaja Kallasel vastata Martin Helme ebamugavale küsimusele.