Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riigikogu esimees pakub ummikseisu lahendusena välja opositsiooni alistumist

-
13.09.2023
Lauri Hussar põgenes uppuva E200 kaptenisillalt Riigikogu kaptenisillale, kus ta näitab ennast laevapoisi tasemelt.
© UU

Parlamentaarse ummikseisu lahendusena ei näe koalitsioon enda poolt endiselt mingeid järeleandmisi, kompromisse nõutakse hoopis vastasrinnalt.

BNS vahendab: “Riigikogu esimees Lauri Hussar kutsus 5. oktoobriks kokku arutelu, mille eesmärk on analüüsida Riigikogus tekkinud vastasseisu ning pakkuda sellele lahendusi. Avatud demokraatia arutelu tulemuseks on soovitused Riigikogule, mis aitaks tagada selle töövõime ja töörahu.”

Seejuures annab Eesti 200 poliitik Hussar erilist “nõu”. “See tähendab ka opositsioonile võimalust olla ära kuulatud ning koalitsioonile viia ellu enda poliitikaid,” sõnas Lauri Hussar.

Täpsemini ja küünilisemalt ei saagi väljenduda – opositsioon “kuulatakse ära” ja koalitsioon “saab võimaluse viia ellu oma poliitikaid”.

Võimupoliitikud ei saa siiani aru sellest, et ummikseis on nende poliitika tagajärg – nad said oma seadused läbisurutud ning pidid selle eest maksma Riigikogu töö kinnijooksmisega arvukatest esitatud eelnõudest ja arupärimistest.

Kompromiss ei seisa nüüd mitte selles, et opositsioon loobuks osadest või kõigist obstruktsioonilistest eelnõudest ja arupärimistest, vaid selles, et koalitsioon teeb tagasikäigu mingites oma saavutustes, näiteks loobub suurperedelt raha röövimisest ja selle tulemusel loobub opositsioon osast ummikust.

Samas on kompromiss võimatu juba seetõttu, et vasakäärmuslik võimukoalitsioon tahab läbi suruda järgmise koleseaduse, sõnavabadust piirava vaenukõneseaduse ja opositsioonil tuleb seda takistada.

Võib arvata, et Hussari arutelust tuleb uus Paide arvamusfestival, kuhu kogunetakse liberaalse poliitika kiitmiseks ja EKRE sõimamiseks.

Uued Uudised