Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaministri moraalne kompass jooksis Riigikogu infotunnis täiesti kokku – häda polevat mitte Vene-äri tegemises, vaid vahelejäämises

-
13.09.2023
Peaministri moraalne kompass on täiesti segaduses.
© Scanpix

Kolmapäevases Riigikogu infotunnis selgus uus tase peaminister Kaja Kallase moraalis – tema ja abikaasa tegid teatud otsused mitte südame sunnil ja eetilistel kaalutlustel, vaid pärast vahelejäämist. Jutt käib mõistagi Vene-äri lõpetamisest.

Nimelt vastas Kaja Kallas Martin Helmele: “Minu moraalne kompass täpselt sama, mis ta oli enne selle skandaali puhkemist. Ja selle tõestuseks on see, et kui see sai mulle teatavaks, siis tegelikult minu abikaasa võttis ka vastavad sammud ette. Ta loobus sellest osalusest ettevõttes /…/ selle tõestuseks on fakt, et see ettevõte ka need veod nende kahe tehase vahel lõpetas ära kohe, kui see asi tuli välja.”

Seega – poolteist aastat tehti äri Venemaaga ning asi oli Kaja Kallase ja Arvo Halliku arvates eetiline, ei mingit kõhklust Butša taustal. Kõik muutus “kohe, kui see asi tuli välja.” Ehk kui jäädi vahele.

Kõik sammud, mida tandem on ette võtnud, tulnuks teha kohe pärast Venemaa agressiooni algust, aga nemad venitasid tulusa äri lõpetamisega seni, kuni asi skandaaliks kiskus.

Kaja Kallasel on õigus selles, et tema moraalne kompass pole muutunud ja on sama, mis enne skandaali algust – selle kompassi nõel näitab põhja asemel ida suunas. Aga vähemalt tunnistab ta, et tegu on skandaalne.

Lisaks ilmnes peaministri puhul taas Kallaste vargamentaliteet: ta hakkas viitama oponentidele stiilis “Mida te ise tegite!” Mõistagi olid Kaja Kallase näited tühjad, kuid isegi kui need olnuks tõesed, siis enda õigustamine väitega, et kõik teevad nii, on kriminaalide praktika.

Uued Uudised