Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

REFI-ikke valitsuse eelarveläbirääkimised: üks samm edasi, kaks sammu tagasi

-
19.09.2023
Valitsus rõõmustab: leidsime raha nende lasterikaste perede taskutest!
© UU

REFI-ikke valitsuse eelarveläbirääkimised käivad läbi häda ning iga erakonna esindaja annab erinevaid signaale. Seda kõike võib iseloomustada väljendiga “üks samm edasi, kaks sammu tagasi”.

Näiteks. Kui Eesti 200 figuur Marek Reinaas ütleb, et pangamaksu ei tule, siis samal kohtub peaminister Kaja Kallas pankuritega Stenbocki majas.

Vihula mõisas peeti kaks päeva järjest arutelusid, kogu arve läks maksma ligi 18 000 eurot, pluss paarisajakilomeetrine sõit auto kohta, kuid tulemust ei olnud.

Vikerraadio hommikuprogrammis kirjeldas PR-mees Daniel Vaarik, et kujutab ette, kuidas mõnigi minister võis kallihinnalises Vihula spaahotelli konverentsisaalis peast kinni hoides mõelda, miks ma siin olen.

Tegelikult mingi tulemus siiski oli – ajaks, mil Lauri Läänemets enne arutelude lõppu laua tagant püsti kargas, jõuti „limonaadimaksuni“, kuid järgmisel päeval sulas seegi laiali.

Peaminister Kaja Kallas andis intervjuusid, kus oli solvunud oma parterite peale – et olime juba nii lähedal, aga nüüd tuleb jälle otsast alata.

Täpne tsitaat Postimehest oli selline: „Olime reedel kokkuleppele juba väga-väga lähedal, aga tundub, et nüüd oleme jälle natuke kaugenenud. Paraku on nii, et kõik tahavad hirmsasti kulutada, kuid kokku hoida on tunduvalt keerulisem.“

Piisab vaid pealkirjade lugemisest, kui saame aru, et see valitsus on Eesti majanduse õige kiiresti vabalangusesse lasknud. Töötus, pankrotid, koondamised, ettevõtete sulgemised, pole selle valitsuse ajal enam üksikjuhtumid, vaid massiline.

Vaene Eesti.