Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond teeb eelarvet viisil, mida EKRE, Keski ja Isamaa valitsusele jämedalt ette heitis

-
19.09.2023
Reformierakonna kontor
© Uued Uudised

„Reformierakonna valitsus ei tulnud eelarve koostamisega toime nende reeglite piires, milles püsimist nad nõudsid eelmistelt valitsustelt,“ kirjutab Eesti Ekspress.

“Ei ole ka Reformierakonnal mingit imetrikki, kuidas riigi rahaline seis paremaks saada. Et üldse mängus püsida, sobib nii reeglite muutmine kui katteta kulude eelarvesse kirjutamine – needsamad vahendid, mille kasutamist nad Keskerakonna valitsustele ette heitsid,” kirjutab Eesti Ekspress.

Oi, kuidas Reformierakond opositsioonist on varasemalt kurjustanud. „Kui valitsus hakkab muutma riigieelarve baasseadust, et riigieelarve veel suuremasse miinusesse lasta, siis tehakse kulutusi tuleviku arvelt,“ hoiatas 2019. aasta augustis Kaja Kallas.

Ei olegi läinud palju aega mööda, kui eelarvereegleid painutab Kallas valitsusjuhina ise.

Mäletatavasti mahutas Reformierakond omal ajal Ratase valitsuste miljardilise eelarveaugu peaaegu igasse lausesse. Ja nüüd? Kui Kallase valitsus kavatseb panna eelarvestrateegiasse 400 miljonit tulusid, millel pole tegelikku sisu taga, siis kas see on kuidagi teistmoodi? Ei ole, see tähendab katteta kulusid.

 

Loe siit:

https://ekspress.delfi.ee/artikkel/120233003/rahandusspetsidest-oravate-labikukkumine-reformierakond-teeb-eelarvet-viisil-mida-ratase-valitsusele-jamedalt-ette-heitis