Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Henn Põlluaas: ühest Kaja Kallase ja Reformierakonna valest, mis Eestile karuteene tegi

-
20.09.2023
Henn Põlluaas
© UU

Mäletate, kuidas Reformierakond eesotsas Kaja Kallasega püüdis EKRE valitsemise ajal sihikindlalt ja hüsteeriliselt lõpetada kunagise FBI direktori Louis Freeh`ga sõlmitud lepingut Danske panga rahapesu uurimiseks ja kompensatsiooni saamiseks, valetades, et tegemist olevat Putini käsilasega ja Eesti mingit kasu sellest ei saa?

Peale meie valitsuse kukutamist lõpetatigi leping kiirelt ühe esimese asjana ära. Aga huvitaval kombel pole ka rahapesu uurimisestki enam suurt midagi kuulda. Täpselt nii, nagu polnud rahapesu järelvalvest Reformierakonna võimul oleku ajal midagi kuulda. Isegi suur osa rahapesuga seotud kriminaalkuriteod ja nende karistused muudeti väärtegudeks ja sisuliselt karistamatuteks. Ju siis oli see kellelegi millegipärast vajalik. Putinist rääkides, siis minu arusaamist mööda on just see Putinile kõigiti meelepärane tegu. Kõik Venemaale viivad nöörid ja seosed jooksevad kenasti liiva ja karistusi pole ka vaja karta.

Tänases (20.09.2023) RK infotunnis võttis Kallas selle teema üles ning ohkis ja ähkis, et kujutage ette kui kohutav oleks olnud, kui Louis Freeh`ga sõlmitud leping oleks jõusse jäänud ja kolm miljonit eurot oleks raisatud.

Aga vaatame siis, mis oleks juhtunud kui EKRE rahandusminister Martin Helme sõlmitud leping oleks jätkunud? Taani sai täpselt samadel asjaoludel rahapesu hüvitiseks 680 miljonit ja on enam kui kindel, et kui EKRE sõlmitud leping ja alustatud uurimine oleks kestnud, oleks ka Eesti saanud sadu miljoneid eurosid hüvitisi.

Kolme miljoni eest sadu miljoneid kasu! Suurepärane! Kaja Kallase meelest oleks see aga kohutav?! Kohutav on hoopiski see, et nüüd oleme tänu Reformierakonnale kõigest ilma.

Poleks vaja mingeid maksutõstmisi, mis meie majanduse ja inimeste heaolu hävitavad ja raha oleks jätkunud veel paljuks muukski. Aga ei, kellelgi oli vaja asi juhuslikult vaiba alla ja ka Eesti riigi (loe: maksumaksja) suu suurest rahast puhtaks pühkida. Siinkohal tasub meenutada ühte vana poliitikatõde – juhuseid pole olemas. Palju õnne Reformierakond.

„Eelmise aasta lõpus sõlmis Danske Bank kokkuleppe et maksavad seoses rahapesuskandaaliga hüvitisi 2 miljardit USD. Seal hulgas saab Taani 680 miljonit USD.”

Henn Põlluaas, EKRE Riigikogu saadik