Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

EKRE tegi ettepaneku vähendada kohtutäiturite põhitasu poole võrra

-
20.09.2023
EKRE fraktsiooni liige Kalle Grünthal.
© UU

Riigikogu EKRE fraktsioon esitas eelnõu, millega tehakse ettepanek valitsusele vähendada kohtutäituritel sissenõudesummast sõltuvaid põhitasu määrasid poole võrra.

Riigikogu puldis eelnõu tutvustanud EKRE fraktsiooni liige Kalle Grünthal selgitas, et viimasel paaril aastal kasvanud energiahinnad ja märkimisväärne inflatsioon on halvendanud paljude inimeste toimetulekut.

„Igapäevaselt tuleb teateid ettevõttete sulgemistest ja koondamistest, mis omakorda tähendab seda, et töötuks jäänud inimesed satuvad suurtesse raskustesse oma kohustuste täitmisel pankade ja liisingufirmade ees. Erinevad maksutõusud panevad inimestele veelgi suurema maksukoormuse ning ilmselgelt ei suuda kõik oma rahalisi kohustusi täita. Teatavasti järgneb sellele kohtutee, kus võlgnikelt hakkavad rahalisi vahendeid sisse nõudma kohtutäiturid, kes saavad vastavalt seaduse järgi sissenõude summast sõltuvat põhitasu,“ ütles Grünthal.

„Arvestades eelmärgitut on ilmselge, et kohtutäiturite sissetulekud lähiajal suurenevad hüppeliselt, mis ei ole aga õiglane ja proportsionaalne taotletud eesmärgiga. Seepärast on õigustatud vähendada kohtutäiturite seaduse § 35 toodud kohtutäiturite põhitasu määrasid poole võrra.“