Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti 200 uuspoliitikud sukelduvad kiiresti korruptiivsetesse sekeldustesse

-
20.09.2023
“Ja siis ma võtsin džinni toonikuga koos sägaangerjaga!”
© UU

Sel nädalal hääletas Riigikogu selle poolt, et võtta Kert Kingolt saadikupuutumatus väidetava kuluhüvitiste väärkasutamise pärast. Teiste seas hääletas selle poolt ka Eesti 200 värske riigikogulane Kadri Tali, kes käib samas piltlikult öeldes juba läbi kursusi, kuidas kuluhüvitistega “jokitada”.

Eesti Ekspress kirjutab:  “Uued tulijad osutusid tavalisteks poliitikuteks. Eesti 200 saadik ostis maksumaksja rahaga džinntooniku.” Muide, “kohtumine valijatega”-menüüs olid ka veiseburger, angerjasäga šaslõkk, grillitud juust, plangulõhe jne. Kõik ikka valijate heaks, kelleks osutusid “jurist ja spordivaldkonna spetsialist”. Eesti 200 valijad on seega hea elu peal.

Meenub üks varasem skandaal, kus üks poliitik kohtus oma valijatega restoranis kell 2 öösel ja söödi üheskoos pardipraadi. Aga ega Kadri Tali seiklused sellega lõpe: lisaks restoraniarvele palus noorpoliitik riigil hüvitada ka 134-eurose hotelliarve,  sest käis Pärnu muusikafestivalil “tunnustamas tegijaid ja külalisi” ning “hindamas taset”, samuti “vahetamas mõtteid ja kogemusi”.

Lihtrahva keeles “käiakse kontserdil muusikat nautimas”, poliitikutega on pisut teisiti – tunnustatakse kedagi, hinnatakse kellegi taset ning vahetatakse mõtteid ja kogemusi ja raske töö tõttu tuleb riigil kinni maksta ka öömaja….

Jääb üle vaid küsida Eesti Ekspressi kombel: kuidas uued tulijad sedavõrd kiirelt mutta sukeldusid?

Uued Uudised