Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Uuring: rahulolematus valitsusega on viimaste aastate kõrgeimal tasemel

-
21.09.2023
Valitsus

Norstati viimaste küsitlustulemuste põhjal arvab 62 protsenti vastajatest, et valitsus teeb oma tööd halvasti ning 64 protsenti ei kiida heaks peaministri hakkamasaamist oma tööga. Kumbki näitaja pole ligi kahe aasta jooksul veel nii kõrge olnud, selgub MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud küsitlusest.

Tartu Ülikooli Johan Skytte Poliitikauuringute instituudi teadur Martin Mölder ütles tulemusi kommenteerides, et kriitilisus valitsuse ja peaministri suhtes on oma haripunktis. Ta meenutas, et umbes samal tasemel eriti peaministri suhtes oli see ka vahetult enne Ukraina sõja algust 2021. aasta lõpus ja 2022. aasta alguses.

“Toona oli üldise rahulolematuse põhjuseks avalikkuse silmis ilmselt ennekõike valitsuse ja peaministri suutmatus adekvaatselt hakkama saada alanud energiakriisiga. Ukraina sõda viis tähelepanu mujale ning sisuliselt kuni möödunud riigikogu valimisteni ei olnud valijaskond oma enamuses valitsuse ja peaministri suhtes kriitiline,” jätkas Mölder.

“Valimiste järgselt see kriitilisus aga kasvas märgatavalt. Kõige viimastes andmetes on ka näha hüppeliselt kasvanud kriitilisus peaministri suunas,” ütles Mölder, lisades, et ilmselt peegeldab see valijaskonna reaktsiooni peaministri abikaasa Vene-suunalisele äritegevusele.

Seejuures 91 protsenti EKRE toetajatest vastas, et valitsus teeb oma tööd halvasti.