Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakond kavatseb oma Kolgata teekonda jätkata Kaja Kallase juhtimisel

-
22.09.2023
Kaja Kallas on karikaturistidele muusaks.
© Erki Evestus

Sel nädalal levis uudis, et peatselt uut esimeest valivas Reformierakonnas olevat ainus kandidaat praegune erakonna juht ja peaminister Kaja Kallas. Tundub, et poliitoravad tahavad oma rasket risti edasi kanda Kaja Kallase õlgadel.

Kaja Kallas on ennast näidanud ebakompetentse, lapsesuise, kohati lausa rumala, kindlasti ebamoraalse ja destruktiivse poliitikuna. Miks tahetakse sellist äpardust alles hoida?

Meedias ja sotsiaalmeedias arutletakse selle uudise üle elavalt. Osa leiab, et Siim Kallasel on piisavalt mõju, hoidmaks oma tütart pildil seni, kuni too mingi euroameti jaoks küpseks osutub. Teised leiavad, et Reformierakonnas pole kedagi asemele panna või siis ei taha keegi nii raskes olukorras Kaja Kallase tuksikeeratut oma vastutusele võtta. Kolmandate arvates otsustab naispeaministri saatuse hoopis ALDE.

Mõne aja eest kirjutati kerges vandenõuteooria vaimus sellest, et liberaalse maailma vägevad peidavad ennast naispeaministrite ja -riigipeade selja taha, lastes nendel võimu juurde pääseda ning kogu vastutus läbikukkumiste eest enda kaela riputada, nemad ainult toetavad ja kiidavad takka ning suunavad samas naisi kavalalt tegema just seda, mis neile kasulik on.

Kaja Kallase puhul võib see kehtida nii Euroopa Liidu kui Eesti tasandil. Miks peaks näiteks Kristen Michal tahtma vastutada peaministrina vaenukõneseaduse ja riigieelarve eest ning käima Riigikogu infotunnis turmtule all? Lihtsam on ju saata sinna lapsesuu, kes ajab küll rumalat juttu, aga varjab hästi ära selle, mida tagatoas tehakse. Kui kõik ragistavad hambaid “elektrimolekulide” kallal, ei märgata ehk mõne uue maksu kiiret läbisurumist.

On väga kahtlane, kas Kaja Kallast tahetakse erakonna eesotsa jätkama seepärast, et ta “on hea”. Pigem hoitakse teda pildil külaullikesena, kes tõmbab tule enda peale. Sellises supis, millesse Reformierakond on Eesti kiskunud (eriti just majanduse), ei taha keegi risti Kaja Kallase õlgadelt ära võtta.

Tegelikult on X-päevani veel aega küll ja reformarite valelikkust tundes võib sealt igasuguseid vangerdusi oodata.

Uued Uudised