Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nüüd siis tahetakse maksudebatti. Hilja juba!

-
23.09.2023
Valitsus rõõmustab: leidsime raha nende lasterikaste perede taskutest!
© UU

Praegune valitsus pääses võimule teatavasti läbi valede, põhiline oli see, et enne valimisi ei räägitud sõnagi maksutõusudest, nüüd aga, kui uued maksud ja maksutõusud on juba otsustatud, tahetakse debatti pidama hakata. Hilja!

Peaminister Kaja Kallas ise on tunnistanud, et maksudest ei räägitud valimiste eel sellepärast, et see pole populaarne teema. Reformierakond poleks lihtsalt nii palju hääli saanud.

Valitsema asudes aga võeti maksud kohe ette. Kriitika peale on valitsuskoalitsioon ise ka häiritud. Kriisid ei lase ju rahulikult valitseda.

Nõnda ongi nüüd nõuks võetud maksudebatti pidama hakata. Kuid igasugused maksu- ja aktsiisitõusud on juba otsustatud.

Nimelt ütles rahandusminister Mart Võrklaev, et automaksu rakendumine lükati edasi sel põhjusel, et ühiskonnas oleks võimalik pidada selle üle veel põhjalikumat debatti.

Esialgu pidi automaks Eestis kehtima hakkama alates 1. juulist 2024. Nüüd 1. jaanuarist 2025.

Aga mis debatti sa pead, kui juba on otsustatud, et sellega hakatakse palju suuremat eelarveauku täitma!

Täielik jura! Samal ajal kui ta tahab oma sõnul rahulikku ja pikemat debatti, soovib ta juba paari nädala jooksul selle eelnõuga ikkagi avalikkuse ette tulla ja kooskõlastusringile saata. Nii, et aruteluks jääb paar nädalat…

Majandusekspert Raivo Vare on öelnud 400 miljonilise tühja eelarverea kohta, et näeb sellist „pulli“ esimest korda

Vihula mõisas ei andnud paaripäevane vaidlus mingit tulemust, isegi hulldue idee voor läks tühja. Ideid pole. Ja nüüd siis kutsub enne valimisi maksudebatti vältinud Reformierakond debatile küsimuses, millise maksuga sisustada riigieelarve strateegiasse kirjutatud 400 miljoni euro suurust tühja tulurida.

Nüüd peab hakkama siis avalikkus tegema ära valitsuse tegemata tööd.

 

Aarne Mäe