Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase Soome-visiidi info kõlab nagu anekdoot

-
25.09.2023
Kaja Kallas hõljub roosas pilves, uskudes, et välismaal jumaldatakse teda.
© Uued Uudised

Kõik Kaja Kallase ümber muutub üha naljakamaks, sealhulgas ka uudised meedias.

BNS kirjutab: “Peaminister Kaja Kallas külastab reedel Soome peaminister Petteri Orpo kutsel Soomet. Kallas arutab oma Soome kolleegiga riikide kahepoolseid suhteid, sealhulgas räägitakse koostööst piirijulgeoleku tagamisel. Samuti arutatakse Ukraina toetamist ja laiemaid julgeolekuteemasid ning räägitakse ka Euroopa Liidu tulevikust.

Kallas meenutas, et Soome uue peaministri Petteri Orpo esimene kahepoolne välisvisiit toimus juulikuus just Eestisse. „Soomel on eestlaste südames olnud alati eriline koht. Mul on hea meel, et saan nüüd ise sinna visiidile minna. Kui Soomest sai NATO liige, toimus oluline edasihüpe kahe riigi kaitse- ja julgeolekukoostöös. Soome on olnud Eestile ka väga hea partner Euroopa Liidus. Meie soov on veelgi tihendada riikidevahelisi kahepoolseid suhteid,“ ütles Kallas.

Ukraina toetamise arutamine Soomes on üks moment, kus Kaja Kallasel pole enam poliitilist kapitali – tema abikaasa Vene-äri muudab iga Ukraina toetuseks öeldud sõna Kallase suust kahemõtteliseks irvitamiseks. Soome meedia on peaministri idasuunalist ära juba laialdaselt kajastanud ja soomlased teavad, mida Kaja Kallas teinud on.

Muidu aga on Kaja Kallasel õigus: „Soomel on eestlaste südames olnud alati eriline koht.” Ajal, mil nn masu paiskas Eesti kriisi ja Reformierakonna valitsus eesti rahva hülgas, pakkus Soome kümnetele tuhandetele eestlastele teenimisvõimalust, et kodumaal saaks arved makstud.

Omaette naljanumber on Kallase ütlus: “Mul on hea meel, et saan nüüd ise sinna visiidile minna.” Ilmselt on Eesti peaminister unustanud, et ta käis 2021. aastal Soomes ning kohtus ametikaaslase Sanna Marini ning presidendi Sauli Niinistöga.

“Soome on olnud Eestile ka väga hea partner Euroopa Liidus,” ütleb Kallas, unustades, kuidas ta ise 2021. aasta juunis kritiseeris Soomet reisipiirangute pärast ja lubas Euroopa Komisjonile kaevata.

Mõistagi tuleb Kaja Kallasel arvestada nüüd ka sellega, et Soomes on võimul parempoolsed, mitte enam punarohelised.

Uued Uudised