Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti läheb kliimameetmetes aina hullemaks, samas kui mujal Läänes tõmmatakse sellega tagasi

-
25.09.2023
Tema järel küll kliimavõitlusse ei läheks…
© UU

Poliitikavaatlejad on tähele pannud, et vasakäärmuslaste juhitav Eesti põeb hetkel neid “lastehaigusi”, mis Lääne-Euroopas on kasvõi kaudselt läbikukkunuks tunnistatud, alates seksuaalvähemuste ja migrantide poputamisest kuni hävitusliku kliimahüsteeriani.

ERR kirjutab: “Kliimaministeeriumis sai valmis kliimaseaduse väljatöötamise kohustus, mis seab sihiks, et uues seaduses pandaks paika nii ettevõtete kui üksikisikute kliimat puudutavad õigused ja kohustused. Plaani kohaselt peaks kliimaseadus jõustuma ülejärgmisel aastal.”

Samas vahendab seesama ERR pealkirja “Kulukas rohepoliitika kaotab läänes hoogu” all: “Lääneriikide juhid muretsevad üha rohkem, et praegused kliimapoliitilised algatused ohustavad majanduslikku stabiilsust. Kulukas rohepoliitika jääb tihti tarbijate katta ning valitsused kaaluvad nüüd kliimapoliitika lõdvendamist.

Prantsusmaa president Emmanuel Macron andis pühapäeval mõista, et riik ei keela elumajades gaasikatelde kasutamist. Ka teised EL-i juhid kardavad rahva reaktsiooni kliimapoliitikale. Saksamaa loobus samuti gaasikatelde keelustamisest. Saksamaa rahandusminister Christian Lindner hoiatas hiljuti , et Euroopa Liidu energiatõhususe nõue võib tuua kaasa negatiivse ühiskondliku reaktsiooni.

Realistlikumaid kliimaeesmärke seab ka Suurbritannia ning Rootsi valitsus loobus oma 2030. aasta kliimaeesmärkidest. Ambitsioonikas kliimapoliitika teeb aga inimeste elu kallimaks. Inimesed peavad lennureisi asendama palju aeglasema rongisõiduga. Soojuspumbad on kallimad kui gaasikatlad. Uute elektriautode hinnad on fossiilkütuseid kasutavatest autodest kõrgemad.

Energia- ja keemiatöösturid rõhutavad seetõttu järjekindlalt, et tuleb jätkata investeeringuid vanadesse energiaallikatesse. Ajaleht Financial Times kirjutab, et liikmesriigid plaanivad leevendada ka kavandatavaid EL-i heitmepiiranguid.

Autotootjad on hoiatanud, et Euroopa Komisjoni ettepanek (Euro 7) võib muuta sõidukid kallimaks. Selle peavad kinni maksma tarbijad.”

Allikas: ERR