Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme: valitsus on eelarvega hiljaks jäänud

-
26.09.2023
Rahandusministeerium
© Uued Uudised

Rahandusmister avalikustas esmaspäeval järgmise aasta riigieelarve suuruse, mille tulude maht on 16,8 miljardit ja kulude maht 17,7 miljardit eurot. Eelarves on palju ebamäärast ja valitsus on sellega hiljaks jäänud, ütlevad eelmiste eelarvete koostajad.

Valitsus peab eelarve riigikogule üle andma septembri lõpus. Endise rahandusministri Martin Helme (EKRE) sõnul peab eelarve valmima valitsuses kümme päeva enne septembri lõppu. Seetõttu on praegune olukord tema sõnul ebanormaalne.

“Kindlasti peaks valitsusele ammu olema teada eelarve põhiraam, kui suured on ettenähtavad kulud ja kui suured on ettenähtavad tulud – see nii-öelda lõppnumber, see mahu number. See on ju see, mille üle üleüldse eelarve läbirääkimisi peetakse, kuidas mahtuda nende raamide sisse,” rääkis Helme.

“Tõsi on see, et pärast seda, kui poliitiline kokkulepe lukku lüüakse, on ametnikel vaja vähemalt kolm-neli tööpäeva, et see asi ära vormistada, aga vormistamine saab toimuda ikkagi alles siis, kui ametnikud teavad täpselt kokkuleppe sisu,” lisas ta.

 

Allikas: ERR