Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase järjekordne pärl: tuulikud on kõrgemad kui mets, nende paigaldamiseks ei pea metsa maha võtma

-
26.09.2023
Tuulikud
© UU

Esmaspäeval vastas peaminister Kaja Kallas Riigikogus EKRE saadikute arupärimisele rohepöörde kohta ja nagu ikka, ei jäänud seegi kord valitsusjuhilt tulemata “sügavamõttelised” arvamused.

EKRE saadik Kalle Grünthal küsis: “Eesti Vabariigi põhiseaduse § 5 järgi on Eesti loodusvarad ja loodusressursid rahvuslik rikkus, mida tuleb kasutada säästlikult. Nüüd aga oleme nii Maalehe kui ka Delfi artikli kaudu saanud teada, et 600 000 hektarit riigimetsa võib minna tuulikute alla. Sisuliselt te lähete jällegi põhiseaduse vastu. Mis on selle asja eesmärk? Kas selleks, et tuul Eestimaa peal vabalt puhuks?”

Kaja Kallas vastas:  “Võib-olla tuulikute paigutamiseks ei pea metsa maha võtma, tuulikud on kõrgemad, kui mets on. Selles mõttes need saavad täiesti koos eksisteerida.”

Peaminister pole ilmselt kunagi tuulikute juures käinud ega kujuta ettegi, et tuuliku püstitamiseks tuleb metsa siiski maha võtta, rajamaks talle alust ning püstitamaks kõrget ehitist, samuti tuleb neile rajada juurdepääsu ja teenindamise võimalused, mistõttu metsaraie on paratamatu.

Saadik Kert Kingo lisaski hiljem: “Ma kuulan teid ja vaatan, et selline linnapreilikene räägib, kes pole linnamajade vahelt kaugemale saanudki. Teie paljukiidetud tuugenid ja päikesepatareid, mida te tahate tegema hakata, need paigutatakse senistele põllumaadele, lõigatakse metsad maha… Metsi meil enam eriti palju ei ole, nende asemele, samuti merre. See tähendab seda, et hävitatakse linnu- ja kalaliike, taimestikku, putukaid, mis omakorda ju on keskkonna jaoks vajalikud. Seletage nüüd loogiliselt ära, kuidas sellise tehnika paigutamine loomuliku looduse asemele on siis nüüd väga loodus- või keskkonnasõbralik.”

Uued Uudised