Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas ajab rumalat eneseõigustamise juttu ka BBC-le

-
26.09.2023
Kaja Kallas räägib, aga ei tegutse.
© UU

Peaministri jutud jäävad ka välisväljaannetele intervjuud andes blondiinianekdootide tasemele.

BNS: Peaminister Kaja Kallas tunnistas Surbritannia Rahvusringhäälingule (BBC) antud intervjuus, et ta on tagasiastumisele mõelnud, kuid seda tehes ei suudaks ta end enam kaitsta, kirjutab Eesti Rahvusringhääling (ERR).

Esiteks ei suuda ta praegugi ennast kaitsta, vaid ajab demagoogilist jura. Teiseks, tema tagasiastumisega kaoks tal igasugune vajadus ennast kaitsta, sest siis see enam kedagi ei huvitaks – ebamoraalset poliitikat ajanud peaminister on läinud ja jumal temaga ehk keda taandunud Kaja Kallas enam üldse huvitab.

“Aga ma ei ole midagi valesti teinud, minu positsioon on täpselt sama, mis enne ja selle tõestuseks on ka see, et mu abikaasa müüs oma osaluse maha kohe, kui see avalikuks tuli,” selgitas Kallas Briti saatejuhile, põhjendades skandaali argumentidega, mis on Eesti ajakirjanduses korduvalt kõlanud.

Positsioon võib Kaja Kallasel sama olla, aga valesti läks see, et Ukraina toetamisega kuulsaks saanud peaministri enda abikaasa ajas Vene-äri – peaministri pere lihtsalt ei tohtinuks seda teha, ka siis, kui see olnuks 100% lubatud. Ja väide “mu abikaasa müüs oma osaluse maha kohe, kui see avalikuks tuli” – kas seda äri ajades ei tulnud ei Kaja Kallasel ega Arvo Hallikul pähe mõte, et agressoriga äri ajada ei ole eetiline ja kas selleks pidi asi tõesti avalikuks tulema, et peaministri moraalne kompass tööle hakkaks?

Ajakirjaniku viitele, et Eesti inimestele võiks tunduda vähetõenäoline, et peaminister ärisidemetest midagi ei teadnud, märkis Kallas, et ta ei ole näitleja ega poleks vastasel juhul ka nii tulihingeline Ukraina toetaja, kes rõhutab moraalsele kompassile.

Kaja Kallas pole kuidagi tõestanud, et tema tulihingelisus ei varjanud siimkallaslikku külma kalkulatsiooni saada Vene-ärist “vereraha” – ka Johanna-Maria Lehtme oli tulihingeline Ukraina toetaja, aga suutis tekitada korrptsiooniskandaali ja nüüd pole temast kippu ega kõppu kuulda.

Peaministri tagasiastumist soovivaid küsitlusuuringuid nimetas Kallas poliitikaks. “Aga kui see ümber pöörata ja vaadata uuringuid, kus küsitakse, keda te toetaksite peaministrina, siis on minu toetus alati olnud 30 protsendi ümber. Seega ei ole see ju oluliselt muutunud, ega ju?” küsis Kallas.

Jah, aga viimaste hinnangute järgi tahab 69% küsitletutest otseselt Kaja Kallase lahkumist ja seda just selle skandaali tõttu.

Uued Uudised