Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas pole Reformierakonnas ainus lapsesuu, ka Mart Võrklaev loob uusi “majandusteooriaid”

-
26.09.2023
Kaja Kallas ja Mart Võrklaev ainult mängivad riiki.
© UU

Reformierakonna tegelaste väljaütlemisi kuulates jääb mulje, et ministriteks on saadud tõesti otse erakonna flaierijagajatest ning Kaja Kallase “elektrimolekulid” pole ainus oravapartei “teaduspõhisuse” näide.

BNS kirjutab pealkirja “Võrklaev: vaid hea majanduskasvuga eelarvetasakaaluni ei jõua” all, et “Rahandusmister Mart Võrklaeva sõnul ei jõua riik vaid hea majanduskasvuga eelarvetasakaaluni, sest koos kasvava majandusega käivad käsikäes kasvavad kulud. “Seega suurest rahalisest august välja ronimine nõuab raskeid otsuseid ja tulude suurendamist,” nentis rahandusmister.

See on midagi uut: selleks, et raskest seisust välja saada, ei piisa tootlikust tööst, vaid kuskilt tuleb veel raha välja pigistada. Reformierakond tahab seda võtta maksudena rahva taskust, aga sinnagi jõuab see ainult tootmise eest saadud palga või elutöö ehk pensioni kaudu.

Lisaks kirjutab Võrklaev, et “majanduskasv tuleb läbi rohereformide”, samas kui Suurbritannia peaminister Rishi Sunak pani just rohepöördele pidurid, sest see mõjuvat majandusele pärssivalt ja paljud rohereformid lükatakse edasi. Kaja Kallas aga räägib julgeolekumaksust, mis on tõesti sõjaolukorramaks.

Võrklaevalt tulevad veel tarkused, et “käibemaksu tõstmisega motiveeritakse inimesi ostma, ettevõttele annab see tööd ja üldse lähebki kõik paremaks /…/ samas on inflatsioon aidanud meil töökohti hoida ja ka inimeste palkasid on tõstetud…”

Selle peale kirjutab Igor Gräzin: “Miski ei takista ministriks panemist isikut opositsioonist või võtta lausa väljapool poliitikat. Olukorras, kus Võrklaev on täielik ohmu ja Kajal puudub rahaline vaist ja kus isegi Siim annab lolli nõu, oleks mõtet Martin Helme tagasi tuua. See oleks elegantne käik.”

Uued Uudised