Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Esimene stuudio” | Siim Pohlak: “See eelarve süvendab meie majanduse probleeme”

-
27.09.2023
Laadime sisu...

Riigikogu opositsioonierakondade esindajad kritiseerisid ETV saates “Esimene stuudio” teravalt tuleva eelarvet, nimetades seda peataoleku eelarveks ning kutsudes üles maksutõusude asemel hoopis majandust stimuleerima.

Riigikogu EKRE fraktsiooni aseesimees Siim Pohlak ütles, et ootas eelarvelt lahendusi Eesti ekspordiprobleemidele, sisetarbimise vähenemisele ja muudele majandusprobleemidele, aga seda see eelarve ei paku.

“Kui maksutõusud kohale jõuavad, siis me oleme kaelani jamas. See eelarve minu meelest süvendab meie majanduse probleeme,” sõnas ta.

Siim Pohlak kutsus ka üles rasketel aegadel käibemaksu langetama. Tema sõnul võib käibemaksutõus taas hoogustada piirikaubandust Lätti.

Opositsioonisaadikud kritiseerisid valitsust ka pankadega tehtud kokkuleppe eest, mille järgi kommertspangad pääsevad pangamaksust sellega, et maksavad sel aastal suuremas mahus dividende.

Ka Eesti tänased suuremad päevalehed kritiseerivad valitsuse eile avaldatud 2024. aasta riigieelarve eelnõud järsult, heites ette vähest avatust, eesmärgi puudumist ning silmakirjalikku kommunikatsiooni.