Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaministri abikaasa “hingelised üleelamised” maksavad 1500 eurot. Aga riigi ja rahva maine kahjustamine?

-
27.09.2023
Kaja Kallas ja Arvo Hallik
© Scanpix

Täielik ajuvabadus: selle asemele, et peaministri pere peaks piltlikult öeldes hüvitama eesti rahvale riigi ja rahva maine kahjustamise, nõudis idaraha skandaaliga seotud Kaja Kallase abikaasa 1500 eurot arvamusartikli kirjutanud teadlaselt „hingeliste üleelamiste“ eest.

Nn idaraha skandaaliga seotud peaminister Kaja Kallase abikaasa Arvo Hallik esitas advokaadi vahendusel kahjunõude skandaalist arvamusartikli kirjutanud endisele Tartu Ülikooli õppejõule Valdar Parvele ning sai temalt vabanduse ja 1500 eurot, kirjutas Eesti Päevaleht.

Muu hulgas analüüsis Parve, kust võis tulla Kaja Kallase raha, mille ta laenas oma mehele Arvo Hallikule, ja ega ometi olnud eesmärk Venemaa ärilt kasumit teenida. Muu hulgas avaldas Parve metafoorse kalambuuri, millest võis välja lugeda, nagu oleks Hallik variosanik Kaja Kallase firmas,” selgitas EPL juhtumi sisu.

“Nii ei saa see asi olla, et vandeadvokaat laseb nina kirtsutamata kolmandiku või poole oma raha ostujõust ära aurata! Et peaministri äri Venemaa suunal on peaministri äri, milles abikaasa on variomanik, on kordi tõenäolisem kui et peaminister on loll,” oli lause, mis Hallikut pahandas.

“Autor sai advokaat Ants Nõmperi vahendusel nõudekirja, kus Halliku nimel küsiti kahjutasu Eesti keskmist netopalka ületava 1500 euro ulatuses ja vabandamist. Sest selline väide oli põhjustanud Hallikule “hingelisi üleelamisi”,” kirjeldas EPL seda, mis juhtus 17. septembril ilmunud Parve artikli avaldamise järel.

EPL-i hinnangul on juhtumi puhul tegemist rünnakuga sõnavabaduse vastu.

Seda uudist sobib iseloomustama eile Postimehes ilmunud Maarja Vaino artikkel “Valitsuse võimumäng Vihula mõisas”: “Mõisahärra oli ikka see, kelle juures tuli käia „kintsu kaapimas“ ning mõisatalli taga pandi toime sõnakuulmatute talupoegade nuhtlemine. Mõisale tuli teha teopäevi ning pikka aega olid eestlased üleüldse mõisate jaoks omandus, sunnismaised pärisorjad.”

Üks mats on oma triibulised kätte saanud!

 

Loe lisaks: https://epl.delfi.ee/artikkel/120234987/krister-paris-uskumatu-eesti-rahva-asemel-sai-moraalset-kahju-hoopis-peaministri-abikaasa