Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti ühiskonnas püsib kõrgel soov, et Kaja Kallas saaks minevikuks. Peaminister, kas piinlik ei ole?

-
28.09.2023
Eesti ühiskond ei soovi sellist valelikku ja ebakompetentset valitsusjuhti.
© UU

Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud värskest küsitlusest selgub, et 66 protsenti vastajate arvates peaks peaminister Kaja Kallas tagasi astuma.

Seoses Kaja Kallase idavedude skandaaliga on Ühiskonnauuringute Instituut küsinud neljal korral, kas peaminister peaks skandaali tõttu ametist tagasi astuma. Uuringus päriti, kas vastaja arvates peaks Kaja Kallas peaministriametist tagasi astuma? 27 protsenti vastas „ei“ või „pigem ei“, 66 protsenti vastas „pigem jah“ või „jah“ ning seitsmel protsendil puudus arvamus.

Erakondliku eelistuse järgi peab Kaja Kallase tagasiastumist vajalikuks 98 protsenti Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetajatest, 92 protsenti Keskerakonna toetajatest, 91 protsenti Isamaa toetajatest ja 57 protsenti Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) toetajatest. Eesti 200 toetajatest arvab 45 protsenti, et peaminister peaks tagasi, ning 45 protsenti, et ei peaks. Reformierakonna toetajatest arvab vaid üheksa protsenti, et Kaja Kallas peaks tagasi astuma, ning 85 protsenti, et ei peaks.

Alates augusti lõpust läbi viidud nelja küsitluse tulemused näitavad, et Kaja Kallase tagasiastumist toetavate inimeste osakaal on selle aja jooksul olnud 66 protsendi ehk kahe kolmandiku juures või natuke üle selle.