Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Riigikogu esimees blokeerib Rain Epleri arupärimist Lehtme kohta

-
28.09.2023
Rain Epler
© UU

Eesti 200 sai parlamenti suurearvulise fraktsiooni suuresti tänu Johanna-Maria Lehtme küünilisele ja Ukrainlaste kannatusi ära kasutavale kampaaniale. Headelt Eesti inimestelt koguti ukrainlaste abistamise sildi all 6,5 miljonit eurot ja tänaseni ei ole teada, kas sentigi sellest rahast abivajajateni jõudis.

Peaminister Kaja Kallas on riigikogu saalis öelnud, et selle kaasuse uurimine ja tõe väljaselgitamine on väga oluline.

Ma esitasin peaministrile arupärimise, milles ma ei viita mingil viisil vajadusele, et peaminister peaks sekkuma uurimisorganite töösse või konkreetse uurimise sisusse. Arupärimise eesmärk oli teada saada, kas peaminister hoiab jõuliselt silma peal ja kätt pulsil sellel, et uurimine soiku ei jääks.

Paraku takistab Lehtme erakonnakaaslasest riigikogu esimees Lauri Hussar selle arupärimise jõudmist peaministrini. On ilmne, et Hussar soovib, et teema sumbuks, kuna see heidab tõsist varju nii tema erakonnale kui talle endale. Kummalisel kombel ei mõista Hussar, et jõupositsioonilt “Slava Ukraini” rahadega seonduva riigikogus arutamist takistades, näitab ta selgelt, et temagi moraalne kompass on katki.

 

Rain Epler, riigikogu liige (EKRE)