Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKRIITIKLA: Tšeljabinski katk Eestis: kellele Kaja Kallas eraldab miljon eurot aastas kuni 2027. aastani. Eks vana punarebane tahab ka kana. Kas ei peaks lõputute repressioonide asemel vallandama hoopis ERR-i juhti?

-
28.09.2023
Eesti riigitelevisiooni raudvara

See, et vene Delfi on andnud tööd tervele Tšeljabinskist pärit kogukonnale, on ju reaalsest elust võetud anekdoot. Nende sisserändajate Eestisse siirdamisega on seotud endine ETV+ peatoimetaja, tuntud Eesti kriminaalautoriteedi endine kaasa Darja Saar, kes töötas ka Delfis.

Hiljuti aitas rus.Postimees paljastada Anne Bõkova, Kremli mõjutusagenti Ukrainas, kes tuli Eestisse ukraina põgeniku lambanahas. Vene Delfi peatoimetaja tšeljabinsklane Šumakov, Saarele lähedane inimene, astus Bõkova-Golembiovskaja kaitseks veel väljagi, kuid siiski lõpetas mõjutusagendiga töösuhted.

Eile vallandas ERR saladuskatte all Šumakovi ja Saare protežee Natalja Karasjova, kes on samuti Ukraina portaali Mirotvorets figurant. Karasjova „on osalenud katsetes legaliseerida Krimmi okupeerimist Venemaa röövvallutajate poolt.“

Varem töötas Karasjova saatejuhina telekanalis „СТС – Челябинск“. Naiivne on arvata, et ta on Eesti elu ja keelega kursis, aga võeti reporteriks Eesti riigikanalisse ETV+, mida juhib samuti Venemaa kodanik. Karasjova pendeldab kogu aeg Eesti ja Venemaa vahel, seega ei varitse teda Rašas mitte mingi oht – miks ta siis Eestisse kolis?

Tekkib küsimus – kas meie Eesti venekeelne meedia on siis nii palju alla Tšeljabinski taseme, et meil palgatakse massiliselt sealt pärit šoviniste meie kohalike ajakirjanike asemel? Äkki on see mingi eeltingimus Kaja Kallase valitsuselt raha saamiseks? Ja kas Delfi, ERR ja mõned teised meediaettevõtted ei kontrolli üldse siia Venemaalt saabuvate isikute tausta, kui võtavad tööle ukrainlasi ja eestlasi vaenavaid „ajakirjanikke“? Ja mis rolli mängib siin KaPo – kas laisa ja ebaprofessionaalse julgeolekuasutuse või siis mingisugustes Venemaaga seotud peaministri perekonna skeemides osaleva kallutatud ametkonna rolli?

Miks asendatakse venekeelses meedias meie kodanikke Venemaalt sissesõitnutega ja valitsus maksab selle eest miljon eurot aastas? Kas tegemist on mingi diversiooniga?

Miks surutakse kohalikud, eeskätt eestimeelsed venekeelsed ajakirjanikud Eesti toimetustest välja ja asendatakse nad umbkeelsete sisserändajatega konkreetsest Venemaa regioonist?

Kas Andrus Ansip ei tahaks küsida oma erakonnakaaslastelt – „kas te olete seemneid söönud“? Tšeljabinski koloonia Delfis! Ja isegi Venemaa mõõdupuu järgi ei ole Tšeljabinsk mitte mingi kultuurikeskus või intellektuaalne üksus, pigem anekdootide ja pilasaadete objekt.

Miks Eestis toimuvad sellised terve mõistuse ja riigi huvide vastased protsessid? Miks neid isegi rahastatakse riigieelarvest? Miks lubati sisse 100 000 venekeelset sisserändajat, kellest vaid osa on ukrainlased? Miks maksab EV valitsus kinni Venemaa meedia filiaalide loomist Eestis?

Kas Eestit hakatakse alates Narvast ja Tallinnast vaikselt üle võtma?

+ + + + + + +

ERR avaldas kommunikatsiooni eksperdi Raul Rebase Vikerraadio päevakommentari „Kas idatuul on tugevam kui läänetuul?

Asi kisub ka Rauli puhul juba ammu piinlikuks. Ta on fantastilise ajalooga spordiajakirjanik – nagu väidab Vikipeedia, „töötas Raul Rebane 1977. aastast ETV spordisaadete toimetuses. Ta on kajastanud ajakirjanikuna sporti 17 olümpiamängudel, neist 12 korda kohapeal.“

Võimas. Nõukogude ajal said olümpiamänge kajastada ainult parimatest parimad, kellele sai loota, kelle suhtes oldi kindel, et nad ei vea kodumaad alt. Vastavalt ka kontrolliti, vahel anti lisaülesandeid. Sport oli ka nõukogude ajal ülipolitiseeritud.

Paraku kandus tollest ajastust üht koma teist ka täna poliitilisi hinnanguid ja kommentaare tootva Raul Rebase stiili.

Raul Rebane on EKRE-s kinni nii, nagu oldi Pravdas ja Kesktelevisioonis kinni USA imperialismis ja Iisraeli sõjardluses. Neid tuli iga jumala päev hukkamõistvalt mainida. Täna ei saa sm. Rebane meie liitlasi enam hukka mõista, nii et nende koht täideti EKRE-ga. See oleks nagu rebasoravate nii hommiku- kui õhtupalvlus: et aitäh Jumalale meie igapäevaste pähklite ja kana eest ning tagane meist EKRE saatan. Alandatud ja vimma täis kommarite (vene) värk.

„EKRE ja keskerakonna kultiveeritud hirm, et võidab reformierakond, osutus tunduvalt nõrgemaks hirmust, et võidab EKRE. Tulemuseks riigikogu kohtade jaotus 60:41 praeguse koalitsiooni kasuks,“ kirjutab ja räägib Rebane.

No tüüpiline zahharovalavrovilik võte: kõik pöörata pea peale. Aga kõik peaksid ju mäletama, et just liberaalid olid need, kes hirmutasid päevast päeva inimesi võimaliku EKRE võiduga, aga Raul on nagu kangelane tollest kunagises N.Liidu satiiriajakirjas Krokodill rubriigis „Ka meelega ei mõtleks välja“ miilitsas kirjutatud salaküti seletuskirjas: „Jalutasime naisega, mitte kedagi ei puutunud, kuid äkki kargas võsast välja jänes ja ründas naist. Siis mu kannatus katkeski.“

Selliseid jäneseid ja parte («газетная утка» tähendas tolle ajastu libauudist) ajabki teeäärses võsas taga kaasaegne rebane.

„Meie poliitikavõitluse teeb teistsuguseks seegi, et minu arvates ei toimi meil tavaline politoloogiline jaotus parem-vasak. Pigem määratletakse ennast ida-lääne skaalal. Selle seisukoha kritiseerijad väidavad, et kommunikatsioonis on näiteks EKRE ju vägagi Venemaa-vastane. Siin tehaksegi viga. Oluline ei ole mitte tekst, vaid väärtushinnangud. Kui sa järgid kümmet käsku, siis pole tähtis, kas sa kirikus käid või mitte, sest sind juhivad ikka Piibli suured põhimõtted. Sama on poliitikas, sa oled see, mis väärtushinnangud on sulle pühad,“ arutleb Raul Rebane.

Õige, Raul! Tähtis ei ole see avalik fakt, et EKRE on ilmselgelt Venemaa-vastane, vaid tähtis on see, et EKRE mõistab hukka temast sõltuvate kasutütarde intiimkohtadest pilte teinud Marko Mihkelsoni, kelle koha pealt on sinu enda vana punatelevisiooni reporteri suu vett täis. No ilmselge ida mõjutus – et konservatiivid ei poolda geide pärakuseksi perekonnamudeli alustalana. Ja igaüks, kes mõistab hukka reformierakonna pedofiili, on Kremli käsilane.

Jah, Raul, mitte oravaid ei pea hukka mõistma reaalse varastamise, venestamise, valetamise ja perverssuste eest, ehk selle eest, mida nad TEEVAD, vaid hoopis konservatiive peab süüdi mõistma selle eest, mida nad TUNNEVAD ja karistama neid juba nende mõtete tekkimise tasemel.

Ja nüüd Raul Rebase ja ERR-i päeva pärl:

„EKRE on oma väärtussüsteemi vastased kõige selgemini sõnastanud: süvariik, Euroopa Liit, kultuurimarksism, Ukraina põgenikud, Soros, kliima soojenemise vastasus, homofoobia. Kõik selgete idamõjudega.“

Kas vana kooli ajakirjanik kirjutas seda „levoi nogoi“ või ei suuda vähegi pikemaid lauseid artikuleeritult sõnastada, aga sellest väitest tuleb nii välja, et EKRE „väärtussüsteemi vastane“ on kultuurimarksismi kõrval ka homofoobia. Et konservatiivid on siis homofoobide vastu. Wow!

Aga Raul Rebasest võib aru saada küll. Kui ta tekstis EKRE-t paha sõnaga ei mainiks, siis mis huvi pakuksid tema targutused ERR-ile?

+ + + + + + +

Muide, ERR-ist: täna ilmus Delfis lugu „ETV viskas Kristjan Jõekalda üle parda: „Ma ei saanud aru, et oleksin midagi halvasti või pahasti teinud!

Kohe alguses küsitakse:

„KES SOBIB ERRi, kui Urmas Vaino ei sobi, Tomi Rahula ei sobi ja Jõekalda ei sobi? Kes Eestis on see inimene, kes juhtkonna arvates sinna sobib?“ küsib hinnatud saatejuht Kristjan Jõekalda senini endalt. Uue juhtkonnaga on suusad risti läinud ka Joonas Hellermal ja Jaan Tootsenil.“

Olen varemgi arvanud, et selle asemel, et lasta represseerida andekaid professionaale, oleks mõistlikum panna sulg sappa ERR-i juhile Roosele, kes silmnähtavalt ei salli kõiki, kes on temast peajagu kõrgem igas mõttes. Roose on teinud ERR-ist vasakule kaldu kollase vilepuhujate meediakeskuse, kus tervet telekanalit juhib nüüd ka sõja ajal Putini alam ja seal näidatakse lakkamatult Ukraina vallutamise pooldajaid, Venemaa propagandafilme ning Yana Toomi? Kust alles eile ja seda saladuskatte all vallandati umbkeelne sissesõitnud Ukraina okupatsiooni õigeks rääkiv putinist?

Aga ETV on muidugi eraldi teema: seal on andekate inimeste tagakiusamine ammune traditsioon veel Urmas Oti ajast. Nagu ütles varalahkunud Mart Ummelas, nii kui kellegi pea hakkab ETV üldisest hekist kõrgemale ulatuma, lõigatakse see kohe maha. Mõni ime siis, et mõttetu staarikeste sugupuude uurija Anna Pihl kogu aeg rõhutab omaenda juudi päritolu, sest kui tuleb ka tema kord, ehk ei julgetaks teda siiski vallandada antisemitismis süüdistuste kartuses.

Töötasin Eesti Raadios 30 aastat ja küll ei mäleta, et keegi saatejuhtidest oleks seal pidevalt rõhutanud eetris: „olen venelane!“, „olen juut!“, „olen mustlane!“, „olen tatarlane!“.

Mis aga puutub Kristjan Jõekaldasse, siis tema tõesti ei sobi ETV-sse, kuna ta on ju TV3 esieetrinägu. No ei ole hea, kui labast telekanalit riigikanaliga segamini aetakse, kuigi too on ka labane, aga ikkagi imelik… Kristjan Jõekalda reisisaated on nii vaimukad ja põnevad, ta on selline sümpaatne vaba hing, et näha teda ETV igavas stuudios küsitledes enamasti võimatuseni leierdatud persoone oli lausa piin.

Edu härra Jõekaldale, ETV aga olgu siis Gaute Kivistiku ja Peeter Oja nägu. Vastab sisule küll.

Ivan Makarov

MEEDIAKROONIKLA: Kallase perekond on nagu röövel-ööbikute pesakond kõrgel Toompea kaljul. Ersatskodanik Toom jälle ründas Brüsselis Eestit, mille huve peaks ta kaitsma. Toobal põgenes uppuvalt laevalt