Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

REF-ikke valetajate valitsus teeb algul rahva taskud tühjaks ja küsib siis ka laenu

-
02.10.2023
Valetajate valitsus virutab ka tagataskust viimase kui euro. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Postimehe uudis “Valitsus plaanib Eesti inimestelt laenata 200 miljonit eurot”  on saanud ühe tabava kommentaari: “Kes Eesti riiki osta tahab?” Ehk siis riik, millel oma hukatusliku käitumise tõttu raha enam ei ole, küsib veel võlgu ka.

Ka ERR vahendab: “Valitsus peab riigieelarve defitsiidi katteks raha laenama ning rahandusministeeriumil on plaan, et 200 miljoni euro ulatuses võiks võlakirju pakkuda ka Eesti inimestele.”

Eestis toimuva taustal näitab see uudis, kuidas Reformierakonna juhitav valitsus on riigi majanduse sedavõrd põhja lasknud, et tootmiselt enam tulu ning sellest lähtuvalt otseseid ja kaudseid sissetulekuid riigile enam ei tule, ning viimanegi raha tuleb inimeste ja ettevõtete kukrutest kas võtta või välja meelitada.

Anekdoodina tundub ka see, et riik, mis kärbib, lisamaksustab ja vaesestab, arvab võlakirjad sedavõrd usutavad olevat, et need müüki paisata. Pankrotis riik ei suuda ju võlakirjadele tagatist pakkuda ja tegu on petukaubaga. Ka lihtsa inimese elus ei anta laenu kellelegi, kes midagi ei tee, tulu ei teeni, eluga hukas on, aga võlgu võtab.

Kas tasub võlakirjade puhul usaldada valitsust, kes pettis kogu ühiskonda, hoidudes valimiskampaanias rääkimast kavandatavatest maksutõusudest, sest see “pole populaarne”? Järsku pole populaarne ka öelda, et võlakirjadel pole kindlat tagatist?

Aga muidugi võib loota, et riigi pankrotipesast ikka võlakirjade lunastamisel midagi saab…

Uued Uudised