Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kunagised “avatud” tahavad nüüd hoopis kliimahüsteerilist suletust

-
03.10.2023
Kunagised “avatud” soovivad nüüd hoopis seda, et lennukid jääksid maa peale ja inimesed reisiksid võimalikult vähe.
© UU

On palju inimesi, kes muudavad oma põhimõtteid koos hetketrendidega ning Eestis on nende seas kõik need, keda on tuntud sallivuslaste, kõigieestlaste ja paljude muude nimede all.

Kui algas massiränne ja rahvuskonservatiivid pääsesid parlamenti, räägiti EKRE-st kui pahatahtlikust kambast, kes tahtvat sulguda väikesesse tigedasse rahvusriiki, samas kui “sallivuslased” olevat avatud ja tahtvat, et kogu maailm oleks valla, et noored eestlased näeksid maailma ja nii edasi.

Siis algas kliimahüsteeria ja need samad inimesed on selle tõttu hoopis suletuse poolt (välja arvatud paadiränne Vahemerel). Fox News kirjutab Prantsuse uuringule tuginevalt: “Šokeerivalt palju eurooplasi ütleb, et kliimamuutuste tõttu peaksite saama oma elus lennata vaid 4 korda. /…/ Kliimaaktivistid kogu maailmas on nõudnud laiaulatuslikke piiranguid, mille eesmärk on vähendada süsinikdioksiidi heitkoguseid, alates autoga reisimise piiramisest kuni plastkõrte keelamiseni.”

Ka Eesti automaksu on õigustatud keskkonnasäästlikkusega, mis tähendab, et kallinevate autode ja sellega kaasnevate kulude tõttu saaksid inimesed vähem reisida, seda nii siseriigis kui välismaale.

Paradoksaalselt on just konservatiivid need, kes tahaksid, et eestlased saaksid võimalikult palju reisida nii lennuki kui autoga – nad on vastu automaksule ja nõuavad kütustele madalamat aktsiisi, kliimahüsteeria on neile tundmatu.

Eestlased aga tahavad reisida. BNS kirjutab: “Statistikaameti turismiuuringu andmetel reisisid eestimaalased 2023. aasta esimeses pooles rohkem kui mullu samal ajal; enim külastatakse Soomet ja Lätit, populaarsed on ka Itaalia ja Türgi.”

Kliimaaktivistid ja seega reisivõimaluste piirajad ehk meie sulgejad väiksesse tigedasse liberaalsesse riiki on nüüd hoopis Reformierakond, sotsid ja Eesti 200 (ise nad muidugi reisivad igal võimalusel, kliimapiirangud on teiste jaoks), rahvuskonservatiivide poliitika tagab just avatuse selles mõttes, et eestlased saaksid maailma näha. Massimigratsiooni ei tunnista aga nad endiselt.

Kliimameetmed aga sulgevad eestlased kodumaale. BNS kirjutab: “Eestlane reisib küll rohkem, kuid peab selle eest ka rohkem välja käima. “Võrreldes eelmise aasta algusega on ööbimisega välisreisidel tehtud kulutused tõusnud peamiselt transpordi arvelt,” möönis analüütik. Kui ööbimisega välisreiside eest maksti 2023. aasta esimesel poolaastal inimese kohta keskmiselt 1135 eurot, siis sisereisi eest ligikaudu 170 eurot.”

Uued Uudised