Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mis on saanud Johanna Maria Lehtmest?

-
03.10.2023
Johanna-Maria Lehtme

„Mis on saanud Johanna Maria Lehtme kriminaalasjast?“ küsib riigikogu EKRE saadik Varro Vooglaid. „Asjaolu, et prokuratuuri poolt valitseb selles asjas juba pool aastat täielik vaikus, räägib Eesti õigussüsteemi kohta nii mõndagi. Nagu ka see, et minule teadaolevalt ei ole (erinevalt Humala/Pruunsilla täiesti alusetust kaasusest) toimunud mingeid läbiotsimisi ega kinnipidamisi. Selliste mustrite kohaselt tegutsevat prokuratuuri on võimatu usaldada,“ kirjutab ta.

Vooglaiu sõnul ei maksa unustada, et Ukraina tugisambana esitletud ja kõikvõimalike kõlavate tiitlitega (sh aasta inimene, aasta eurooplane, aasta kodanik, aasta naine jne) ülistatud Lehtme näol oli viimatistel riigikogu valimistel tegu Eesti 200 suurima häältekogujaga, noppides ringkonnas, kus ka Vooglaid kandideeris, kokku 5251 häält. „Seda reaalsust silmas pidades on võimatu öelda, et Eesti 200 ei pääsenud võimule pettusega,“ tähendab Vooglaid.

Ta lisab, et Lehtme kaasuse kontekstis tasub meenutada, kuidas veel selle aasta alguses ehk vahetult enne valimisi ülistas Postimees teda aasta inimesena, toonitades oma temaatilises juhtkirjas, et “Lehtme pealehakkamine, sihikindlus ja püsivus väärib meile kõigile eeskujuks seadmist.” Nõnda aitas ka Postimees pettuse teel Eesti 200 võimule upitamisele kaasa. Pilt on seda näotum, et selle erakonna eesotsas istuv Lauri Hussar on lehe endine peatoimetaja.