Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Järjekordne naljanumber: klaassaalis kogunev “ekspertkogu” üritavat leida lahendust vastasseisule Riigikogus

-
04.10.2023
Nemad näitasid raskelt haigetele keskmist sõrme.
© UU

Eesti poliitikamaastikul jookseb nagu külgi pidi maha selgitus, et obstruktsioon Riigikogus on vastus koalitsiooni teerullile ning kuhjunud arupärimised ja eelnõud on teerullipoliitika tagajärg. Sellegipoolest üritatakse otsida “kompromissi”, mis tähendab võimaluse otsimist opositsiooni mahasurumiseks.

BNS kirjutab: “Riigikogu esimehe Lauri Hussari kutsel koguneb neljapäeva pärastlõunal lauluväljaku klaassaalis ekspertkogu, et analüüsida parlamendis tekkinud vastasseisu ning leida lahendusi töövõime taastamiseks.

“Eelmisel nädalal kohtusid parlamendierakondade esimehed, et leida üheskoos lahendus riigikogu töövõime taastamiseks,” ütles Hussar nõuniku vahendusel. “Paraku ei andnud see arutelu soovitud tulemust, mistõttu olen kutsunud kokku ekspertkogu, kuhu kuuluvad politoloogid, riigiõiguse asjatundjad ja tunnustatud valdkonnaeksperdid, kes tekkinud olukorda analüüsiksid ning pakuksid omapoolse nägemuse, kuidas tupikseisust välja tulla.”

“Ma usun, et värske pilk väljastpoolt võiks anda meile õige suuna kätte, et taastada väärikas parlamentaarne kultuur, kus enamusel oleks võimalus oma poliitikat ellu viia ja vähemusel oleks õigus olla ära kuulatud,” lisas ta.

Ekspertkogu koosneb tunnustatud valdkonna ekspertidest ja ettekannetega esinevad president Kersti Kaljulaid, endine riigikogu esimees Eiki Nestor, endine õiguskantsler Allar Jõks, endine Riigikohtu esimees Märt Rask, endine riigikogu kantselei asedirektor Aaro Mõttus, teadlane ja ühiskonnategelane Liia Hänni, endine Euroopa Inimõiguste Kohtu kohtunik Rait Maruste, endine Euroopa Kohtu kohtunik Uno Lõhmus.”

Juba “ekspertide” koosseis lubab oletada, et keskendutakse opositsiooni taktika tasalülitamisele. Puudu jääb vastutulek nende soovidele ning vähemalt EKRE ei tule kaasa “kompromissidega”, kus koalitsioon saab kõik ja opositsioon mitte midagi.

Või nagu kirjutab veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri: “Need sõltumatud eksperdid, oma valdkonna tunnustatud spetsialistid on Märt Rask (Reformierakond, liige alates 1996), Liia Hänni (Sotsiaaldemokraadid, liige alates 1990), Rait Maruste (Reformierakond, liige alates 2011), Eiki Nestor (Sotsiaaldemokraadid, liige alates 1994)…”

“Lahendust” on praegu vaja koalitsioonile, et läbi suruda tsensuuriseadus ja riigieelarve – miks peaks neile sõnavabaduse piiramisel ja rahva nöörimisel vastu tulema?

Pärast “arvamusfestivali” ja “jääkeldrit” tuleb juurde veel mõiste “klaassaal”…

Uued Uudised