Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO I “See ei ole naljakas”: värvivahetus ajas poliitiku enda ka naerma

-
05.10.2023
Laadime sisu...

Ajast aega on poliitikud erakondi vahetanud, mõni lausa mitu korda. Ja ehkki neid ei peaks sel puhul kuigi tõsiselt võtma, on sellega harjutud. Viimasel ajal on liikunud mõned keskerakondlased Isamaaga. Taust pole kiita, sest Isamaa ja Keskerakond on tulised rivaalid olnud juba laulvast revolutsioonist alates. Kes ei mäletaks seda, kuidas Mart Laar Edgar Savisaare pilti tulistas. Aga see ei sega.

Siiski, alati ei lähe integreerumine libedalt. Siin on värvikas näide selgrootust poliitikust, kes on võimu nimel varmas värvi vahetama, oma põhimõtted salgama ning maailmavaadet hägustama, sest uue erakonna jutupunktid ajavad ennast ka naerma.

Keskerakonnast oma põlise rivaali Isamaa rüppe hüpanud Tõnis Mölder ei suuda riigikogu kõnepuldis naeru peita, kui esitab oma uue erakonna seisukohti eelnõu kohta, millega majaomanikud ei pea ise enam aia tagant lund pühkima ja see kohustus langeb kohalikule omavalitsusele.

Sellele mõttele on Keskerakond kogu aeg vastu olnud.

Kui Keskerakonda kuuludes uskus Tõnis Mölder tõsimeeli, et lume peaks elamuteesistelt kõnniteedelt ära koristama iga inimene ise, siis Isamaa erakonnaga liitumise järel on mehe vaated pöördunud. Nüüd tahab ta selle kohustuse lükata omavalitsustele. Totaalselt uusi seisukohti ei suutnud mees riigikogu ees kuidagi tõsiselt ette kanda.

„Nüüd teine probleem, millega valitsuskoalitsioon tuleb koduomanike kallale. Maamaksuvabastus, kodualuse maa maksuvabastus. Isamaa on selle eest kogu aeg seisnud, Isamaa on seda teemat algatanud,“ rääkis Mölder kõnepuldist. Pärast seda hakkas võitlus naeruga.

Möldri kõne ajas naerma ka riigikogu juhataja rollis olnud Jüri Ratase, kes seni veel kuulub Keskerakonda.

Keskerakonna fraktsiooni esindas Möldri järel Vadim Belobrovtsev, kes rõhutas, et Keskerakond seda eelnõu ei toeta. „Kahjuks aastast aastasse esitab Isamaa fraktsioon sama eelnõu, milles midagi väga ei muutu,“ ohkas Belobrovtsev.

Tõnis Mölder oli Keskerakonnas 15 aastat. Aasta tagasi tegi ta sotsiaalmeediasse postituse, kus tunnistab hasartmängusõltuvust, mis oli ka ajendiks tema lahkumisele keskkonnaministri ametist.