Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Tsensuuriseadus hakkas juba enne vastuvõtmist tööle: Facebook blokeerib konservatiivseid poliitikuid

-
05.10.2023
Tsensuuriseadusest kumavad läbi paljudele juba tuttavad kujud.
© Scanpix

Facebook seadis neljapäeval mitmele riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liikme kontole kasutamise piirangu. “Piirasime sinu kontot ohutuse tagamiseks, kuna näib (toimetuse rõhutus), et mõned sinu tegevused ei järgi meie eeskirju,” seisab kirjas Facebooki automaatteates. “Reeglite korduv rikkumine võib põhjustada täiendavaid konto piiranguid.”

5. oktoobri hommikul said Martin Helme, Varro Vooglaid, Kert Kingo ja Anti Poolamets FB-lt teate, et nende kontodele lisatakse piirangud.

“Liberaalid asunud kambakesi usinalt pealekaebusi produtseerima. Sama seltskond seisab kirglikult nn vaenukõne kriminaliseerimise eest. Teadagi miks: et sama udustele etteheidetele tuginedes saaks mitte ainult piirata oponentide võimalust sotsiaalmeedia kaudu oma sõnumit levitada, vaid et saaks nad tõmmata riikliku karistusvõimu masinavärgi hammasrataste vahele (protsess on tõsine karistus) ja saata nad lõpuks ka trellide taha. Tülgastav, nõukogudeaegse diktatuurilise mentaliteedi taaskehastuseks olev seltskond!” kirjutab Varro Vooglaid sotsiaalmeedias.

“Ei mingit põhjendust, ei mingit selgitust, saaks saata robotile protesti, aga ei tea isegi mille kohta või mille eest…  Küllap sallivuslased on teinud mingi massilise kaebuslaine, tavaliselt siis paneb tehis”intellekt” rünnatava lihtsalt tuimalt “piirangu” alla,” lisab Martin Helme.

“Viimasel ajal on toimunud massiline Facebooki kontode ja nende levi piiramine. Mulle andis tsensuurimasin täna teada,” märkis Anti Poolamets.

Seega on Facebbok aegsasti ära näitamas, milline hakkab olema elu pärast tsensuuriseadust. Eestisse on naasmas “vaikiv ajastu”.

Facebookis töötavad tsensuuriklahvide taga teatavasti Delfi vasakäärmuslastest pseudoajakirjanikud.

Uued Uudised