Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestil on näpud põhjas, aga Kaja Kallas lubab Euroopa Liidu uutele liikmetele rahakülvi

-
07.10.2023
Kaja Kallas hõljub roosas pilves, uskudes, et välismaal jumaldatakse teda.
© Uued Uudised

Kui Eestis on käimas ulatuslik maksutõus koos massikärbetega, siis ei peaks mõistusega peaminister kiitlema, et jõukus olevat kõrgel järjel, toetamaks nüüd ise EL-i laienemist.

ERR vahendab: “Euroopa Liidu valitsusjuhid arutasid Hispaanias toimunud Ülemkogul euroliidu laienemist ja uute riikide liikmeksvõtmist. /…/ Euroopa Liidu laienemise ja sellega kaasnevate reformidega muutuks ka Eesti roll. Nimelt võib siis kaduda vetoõigus julgeolekupoliitikas ja maksunduses ning me peaksime maksma rohkem raha kui toetustena tagasi saame.“

“… Mis puudutab netomakseid, siis selge on see, et meie jõukus on sedavõrd kasvanud, et varem või hiljem ja pigem varem meist see netomaksja saab,” selgitas Eesti peaminister Kaja Kallas.”

Seda räägib kärpe-eelarvete tegija, kes võttis raha suurperedelt, teede-ehituselt, laste huvihariduselt jne.

Kõige kurvem on see, et Eesti ja teised väikeriigid ei saanudki põllumajandustoetustes täielikku võrdsust vanade liikmesmaadega. Küll aga hakkab Eesti, kes on nüüdki sügavas majanduslanguses, turgutama kogu suurt liitujate gruppi, sealhulgas ka Ukrainat.

Eesti inimesed peaksid mõtlema – kas me ikka oleme nii jõukad, et senise raha saamise asemel hakata ise uusi liikmesmaid ülal pidama?

EL-i uus laienemine võib ühenduse hoopis hävitada, sest ida suunas laienedes kaotavad läänepoolsed maad oma jõukust, lisaks aga muudaks piirkondlike suurriikide, näiteks Ukraina ühinemine EL-iga poliitilisi jõujooni tunduvalt.

Uued Uudised