Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas sai tippjuhiks naiivitar, kelle kitsuke ja primitiivne silmaring piirdub “Feministi käsiraamatuga”?

-
07.10.2023
Naiivitarid on sageli kõrgetel positsioonidel….
© UU

Kauaaegne ideoloogiline mõjutus kannab juba vilja ja inimesed hakkavad üha enam kinni jääma kitsasse ideoloogilisse mulli.

Delfi on üllitanud loo “Tippjuht Kai Realo: kui naine vaatab peeglisse, näeb ta seal vigu. Mees näeb peeglisse vaadates ilusat meest.” Kuna lugu on tasuline ja tavainimesed peavad otsustama lööva pealkirja järgi, siis nii olgugi.

Pealkirja süvenedes tundub, et Kai Realo kannab silmaklappe, mis pole kaasaegsele naisele mingi asi, mille pärast võiks uhke olla – mehi vihkavas miljöös selliseid asju paraku juhtub.

Niisiis: “Mees näeb peeglisse vaadates ilusat meest.” Tippjuht ju, tema teab kindlasti. Aga…

Kõik mehed ei ole Brad Pittid, kes ennast peegli ees imetlevad. Tegelikult pole enamik mehi sellised. Nad näevad peegli ees samuti nagu naisedki sageli pilti, mis ei meeldi: õllekõht, lõualott, kiilanev pealagi… pole see meeste maailm sugugi nii muretu, nagu “realod” seda arvavad olevat.

Kui taanduda välimusest ja vaadata pilti sellisena, et kas see peeglis olev pilt peegeldab edukat meest, siis ka edukaid mehi on tegelikult vähe. Miks on alkoholism tavaliste eesti meeste seas nii levinud? Sest nad põevad seda, et nende palk on ainult pisut üle miinimumi, nad ei suuda perele normaalset elu lubada, ja seda närust palka maksavad ka “naistippjuhid”. Või usub keegi, et nemad maksavad õiglast töötasu?

Ettevõtlikumad mehed surevad varakult, sest nad on edumudeli ohvrid, rabeledes oma firmades meeletult, et näida edukad. Vaid vähesed naised näevad, kuidas mehed ennast läbi põletavad, “realod” ei näe seda kindlasti mitte. Ei ole asjad sugugi nii, et mehed istuvad firmade juhatustes ja naudivad elu… nad ei näita oma väsimust välja ja põlevad läbi püstijalu.

Naistel pole kerge, kindlasti mitte, aga ka mehed ei ela muretus õnnemaailmas. Miks peavad “realod” tingimata kedagi üksteisele vastandama? Kas ei ole see mitte midagi “vihakõne” moodi, sooline vihaõhutamine?

Lõpetuseks Varro Vooglaiu arvamus antud teemal: “Kust sellised lausrumalad loosungid saavad selliste inimeste pähe, kes peaksid tippjuhtidena eelduselikult olema intelligentsed ja haritud? Kust võetakse pealkirjas esile toodud uskumatult lihtsakoeline ja loosunglik arvamus, et meestel üldiselt puudub enesekriitiline mõtlemine ja et peeglisse vaadates vaid imetletakse ennast? Ehk et meestel ei ole alaväärsustunnet, tühjuse tunnet, suutmatuse tunnet, ülearususe tunnet, vaid nad näevad endas üksnes täiuslikkust? Kas tõesti on võimalik nii primitiivse mõttemaailmaga teiste inimeste juhina edukas olla? Alapealkirjas väljendatud “mõtteterast”, et tagasihoidlikkus pole voorus, ei hakka rääkimagi. Ju peab olema paras piin sellise juhi alluvuses töötada. Meestel kindlasti, aga ilmselt ka mõtlemisvõimelistel naistel.”

Uued Uudised