Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kolumnist: Eesti teiste vigadest õppimise võime on ümmargune null

-
08.10.2023
Pealkirjad võivad suured olla, aga ega seepärast veel juhtunust midagi õpita.
© UU

Kolumnist Karl Olaf Rääk ütleb oma sotsiaalmeediapostituses, et kuigi peavoolumeedia kirjutab nüüd avalikult sisserändetaustaga gängide sõjast Rootsis, jätkatakse Eestis ikkagi vaba sisserändega ja naabrite probleem on ka siin varsti reaalsus, millele paneb aluse liberaalne rändepoliitika.

“Jälle üks teema, millest hakatakse ääri-veeri peavoolus rääkima. Hakatakse rääkima siis, kui probleem on juba üle pea kasvanud, kui häid lahendusi enam polegi.

Aga kuidas on teiste vigadest õppimisega? Kuidas on sellega, et paneme immigratsioonile piiri enne, kui see kohaliku elu põrguks muudab? Ei-ei, see on täiesti teine teema. Immigratsiooni soodustame ikka edasi ja targutame kõrvale Rootsi vigadest, kuna Eestis on alati kõik täiesti teistmoodi. On teistmoodi selle hetkeni, kus tuleb välja, et ikka ei olnud teistmoodi ja probleemid on üle pea kasvanud.

Nii oli sajandivahetuse majanduskrahhi puhul ja kinnisvarakrahhi ajal ja iga kord kui mingi mujal korduvalt läbi mängitud probleem üles kerkis. Eesti teiste vigadest õppimise võime on ümmargune null, vähemalt seni, kuni me talume liidritena lapse aruga tegelasi.”

Teemat on kommenteerinud ka vaimulik ja veebiväljaande Meie Kirik peatoimetaja Veiko Vihuri: “Kuidas see nüüd nii juhtus? Eesti tahtis ka saada igavaks põhjamaaks… Loo autor Andrei Hvostov jõuab siiski järeldusele, et asi pole üksnes mürgeldavates pagulastes, vaid toksilises maskuliinsuses: “Neil on veres rohkem testosterooni.” Seega: Rootsi hädades on süüdi patriarhaat ja toksiline maskuliinsus, mitte sotsialistide pagulaspoliitika.”