Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Noor reformierakondlasest riigikogulane propageerib putinlikku “kõva käe” ideoloogiat

-
09.10.2023
Rattal oravad toovad kohale diktatuuri. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kunagi rääkis Reformierakond, et rahvuskonservatiivid ihaldavat “kõva kätt”, kuid nagu ütles lapsepõlve salmike “Kes teisele nime annab, see seda ise kannab”, lööb see iha just poliitoravate juures välja ja nemad näevad tulevikku ebademokraatlikus piitsaühiskonnas.

Nimelt kirjutab reformierakondlasest Riigikogu liige Hanah Lahe Delfis: “Paljusid kliimaeesmärke saab ellu viia vaid käskusid jagades ja keeldusid seades. Kuidas siis veel?”

Kindlasti peab see noor naine ennast seejuures ka demokraadiks, aga tema arvamusega seonduvad hoopis teised mõisted: demokraatia piiramine, diktatuur, totalitarism, vägivald, ülekohus.

See ei loe, et noorpoliitik mõtleb seejuures õilsatele asjadele. On juba klassikaks saanud ütlus, et “põrgusse viiv tee on sillutatud heade kavatsustega.” Kui Lenin algatas kommunistliku revolutsiooni, ei arvanud ta ilmselt sugugi, et on kurjuse kehastus, vaid uskus, et teeb töörahvale head – ja see lõppes vereojades.

Enamik halbu asju saavadki alguse headest mõtetest ehk täpsemalt sellest, kui neid hakatakse hanahlahelikult inimestele peale suruma. Algul keelud ja käsud, siis karistused ja lõpuks ongi vanglad täis ning tuleb hakata hukkama. Ei ole vahet, kas seda teevad natsid, kommunistid, kliimavõitlejad või homoaktivistid, tulemus on alati sama.

Paljud noored inimesed Eestis ei saa aru, et keelud ja käsud ei ole demokraatia ja mida rohkem neid on, seda vähem on demokraatiat. Lapsik usk sellesse, et “seda tehakse ju hea asja nimel” viib alati diktatuurini ja nemad on selles rünnakrühmlasteks, hungveipingideks.

Kas Hanah Lahe on putinist? Kindlasti mitte. Aga kas ta esindab Putini ideoloogiat ehk probleemide lahendamist diktatuuri abiga? Kindlasti.

Reformierakond loob alust totalitaristlikku ühiskonnale. Noored peaksid rohkem vaatama “Näljamängude” menusarja. Kui president Snow on eeskujuks, siis ongi teis oravat. Nagu Hanah Lahes, kes peaks siiski mõtlema, et kas ta tahab kuulda, kuidas poliitiline politsei on kellegi tema sugulastest vahistanud, sest too mõtles “valesti”.

Uued Uudised