Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Minister sattus filmifestivalil elevusse sooneutraalsetest trussikutest

-
09.10.2023
Signe Riisalo
© UU

Rakveres kinos läinud nädalalõpul peetud LGBT+ filmifestivali Festheart müüdi muu nänni seas millegipärast ka sooneutraalseid boksereid, mis äratasid festivali väisanud sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond) tähelepanu.

Minister uuris nunnusid trussikuid eest ja tagant, kuid selle kohta, kas ta need ka ära ostis, puudub info. Pole kuulnud, et teistel filmifestivalidel aluspesuga kaubeldakse, jus siin oli selleks eriline põhjus.

„Sooneutraalses moes peab mõtlema ka teistele sooidentiteetidele, näiteks trans- ja mittebinaarsetele inimestele. See ongi üks meie peamisi eesmärke: luua tooteid, mis arvestavad ka nende inimeste vajadusi, kelle ühiskond tavaliselt välja tahab jätta,” on sellelaadse moe looja Britt Ingeborg öelnud, lisades, et  „iga inimese garderoob peaks olema kooskõlas tema eneseväljenduse ja soolise identiteedi tunnetusega.”

Seitsmendat korda toimunud festival ei saanud kiita just rahvarohkusega. Tegemist on Baltikumi esimese perioodiliselt toimuva seksuaal- ja soovähemuste teemale keskenduva filmifestivaliga.

Festhearti peakorraldaja on Keio Soomelt, festivali idee autor ja kunstnik Teet Suur ning programmijuht Tiina Teras.

 

Kuvatõmmis/Virumaa Teataja