Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

EKRE Naisühendus kutsub naisi erakonnaga liituma

-
09.10.2023
EKRE Naisühendus

Läinud reedel pidas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Naisühendus mõttetalguid Põltsamaal, kus räägiti sellest, mis toimub riigikogus ja milline on rahvuskonservatiivsete naiste panus riigikogu fraktsiooni töös. Sellest kõnelesid riigikogu liikmed Helle-Moonika Helme ja Evelin Poolamets.

Külla oli kutsutud Eesti Naisühenduste Ümarlaua (ENÜ) Sihtasutuse juhataja Eha Reitelmann, kes rääkis maanaiste uuringust, mis viidi läbi ka EKRE Naisühenduse liikmete kaasabil.

See uuring annab vajalikku infot 2025. aasta kohalike omavalitsuste valimisteks ja ülevaate ENÜ ümarlaudade tegevusest.

Ühiselt jõuti tõdemusele, et tänane valitsus on vägagi eestlaste-vaenulik ning eirates kohalikku ettevõtlust ja majanduse toetamist, hakkab tunnelis lõpus peagi viimanegi tuli kustuma.

Kuulati EKRE Naisühenduse esimehe Kai Rimmeli mõtteid ja ettepanekuid edasiste tegevuste kohta ning tehti erinevaid ettepanekuid selleks, kuidas suurendada EKRE toetust naiste hulgas veelgi.

Küsimusele, miks naised võiks või peaks EKRE-t toetama, vastas Rimmel, et meedia poolt edasi antud kuvand, on jätnud mulje EKRE-st kui mehisest erakonnast, kajastamata samas positiivseid ja pehmemaid sõnumeid.

„Siis ei jäägi muud üle, kui teha kõvemat häält või teinekord öeldagi veidi teravamalt, ehk siis kuulatakse,“ lausus Rimmel. „Naised tavaliselt on alalhoidlikud ja tasased, püüavad diplomaatiliselt asju ajada. Aga parim kingitus Eestile ongi noored perekonnad ja sinna sündivad lapsed. Kuid laste turvaline tulevik ei ole oluline ainult koduseinte vahel, tuleb tagada turvalisus ka lasteaias, koolis ja tänaval. Selleks tuleb naistel ka poliitikas kaasa rääkida.“

Rimmeli sõnul ei tee tänane valitsus kuigi palju selle heaks, et Eestis oleks tagatud peredele põhiseaduslik kaitse ning turvaline ja inimväärne elu kõigile. „EKRE on ainus, kes seda nõuab ja seetõttu võivad naised julgelt EKRE-ga liituda ja meid toetada,“ märkis Rimmel.

Uuringute järgi on naiste toetus Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna suhtes tõusnud. Põltsamaal oligi kohal uusi liikmeid, kes olid avaldanud soovi EKRE Naisühendusega liituda.