Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kas tsensuuriseadus hakkab puudutama ainult eestlasi või saab keegi veel pihta?

-
09.10.2023
Uus klaviatuur tsensuuriseaduse elluviijatele.
© UU

Lääne-Euroopa kogemus ütleb, et nn vihakõneseadused on suunatud ennekõike põlisrahva ja traditsionalismi pihta, sisserändajad ja ideoloogilised vähemused jäävad sellest poliitkorrektsuse tõttu puutumata.

Teiseks põhjuseks on ka see, et soomlased, rootslased ja ka eestlased on põlisrahvana nn läänelike väärtuste keskmes ja neilt nõutakse mujalt toodud ideoloogiate tunnistamist, oma kultuuriruumis elavaid sisserändajaid puutuda ei juleta ning vähemused on “kaitstavad”, seega priviligeeritud.

Eestis paistab see silma eestlaste ja venelaste võrdluses. Sisserändetaustaga vene kogukond on eestlastest ehk põlisrahvast märgatavalt temperamentsem, samas ka kseno- ja homofoobsem ning kõige neist erineva suhtes tükk maad vaenulikum. Paraku pole kuulda, et nende vastu oleks keegi liberaalidest julgenud süüdistusi tõstatada.

Tõsi küll, ukrainlaste vaenamise eest said päris mitmed karistada, aga see on puhtalt poliitilise agenda tõttu, mis tõstab Ukraina pjedestaalile. Kui venelased vaenavad kommentaariumides ja sotsiaalmeedias eestlasi, siis nendega ei juhtu midagi. Kolumnist Ivan Makarov vahendas hiljuti näiteks venelaste kommentaare uudise alt, mille järgi kuskil keelduti neid vene keeles teenindamast. Ühes kommentaaris soovitati eestlasi näkku lüüa, küll siis tulevat ka vene keel meelde. Tegu on otsese üleskutsega vägivallale, aga kes liberaalidest sellest hoolib.

Nagu öeldud, on venelased eestlastest märgatavalt homofoobsemad ja ütlus “tõ, pederast”, on nende seas mehele ülim solvang. Selle taustal torkab silma sotsist riigikogulase ja seksuaalvähemuste esindaja Eduard Odinetsi aktiivsus tsensuuriseaduse läbisurumisel, mis lubab eeldada, et tegu on isikliku ristisõjaga. Näis, ka sellest saab tuule tiibadesse ka ristikäik vene kogukonna homofoobsuse vastu.

Venelased ise naudivad oma puutumatust. Kamp suurvenelasi peksis jalgadega küüditatute mälestusküünlaid, aga Jüri Ratas pidas seda huligaansuseks. Deniss Metsavase juhtumi järel ei lubatud sovjetliku taustaga tegelasi riigiaparaati tööle määramisel neid täiendavalt kontrollida, mis on ka privileeg. Näib, et üha venestuvas Eestis on vähemus olla tõeline nauding. Näiteks Eesti venekeelses meedias möllav Vene liberaalide Tšeljabinski grupeering saab vabalt eestlust sõimata.

Ei saa ilmselt keegi teine tsensuurist rappida peale eestlaste ja neistki vaid konservatiivsem osa.

Lõpetuseks üks ettepanek.

Tsensuuriseadust vist enam peatada ei saa, seetõttu võiks sinna teha muudatusettepanekud:

*keelatud on ka vähemuse vihaõhutamine enamuse vastu:
*keelatud on seksuaalvähemuste vihaõhutamine traditsioonilise peremudeli vastu;
*keelatud on migrantide vihaõhutamine põliselanike vastu;

*keelatud on teiste uskude vihaõhutamine kristluse kui Euroopa kultuuriruumi kandja vastu;
*keelatud on võimuerakondade vihaõhutamine opositsiooni vastu;

*keelatud on sooline vihaõhutamine, sealhulgas ka naiste poolt meessoo vastu.

*keelatud on meedia-poolne akusetu vihaõhutaminepoliitiliste jõudude ja poliitikute vastu (EKRE seostamine Prigožiniga). Jne

Uued Uudised