Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEO | Martin Helme: “Kes saab tõsiselt võtta seda, mida räägib Mart Võrklaev?”

-
10.10.2023
Laadime sisu...

EKRE esimees Martin Helme oli tänasel riigikogu istungil ülimalt kriitiline rahandusminister Mart Võrklaeva (Reformierakond) peale, kes eeskätt EKRE saadikute küsimustele vastates muutus mitmel puhul valede abil isiklikult ründavaks ning ebameeldivalt teravaks, mistõttu pidi istungi juhataja isegi viieminutilise vaheaja võtma.

Martin Helme andis Võrklaevale ja kogu Reformierakonnale ka ühemõttelise hinnangu ning oma kõnes: “Kui Mart Võrklaev ütleb, et tänane valitsus vähendab makse. See väide on tuletatav teooriast, et tänase valitsuse käe all hakkab Eestis majandus kasvama, ja tänu sellele, et SKP kasvab. No eks me oleme näinud seda majanduskasvu siin viimased kuus kvartalit, Euroopa kõige pikem majanduslangus, kõige sügavam majanduslangus, kõige kõrgem inflatsioon. See on selle valitsuse majandus‑ ja rahanduspoliitika otsene tagajärg.

Aga praegu on fakt see, et maksukoormus tõuseb ja tõuseb muide ka seesama tulumaks, millest Mart Võrklaev üritas meile selgeks teha, et see langeb. Ei, ei, tulumaks ka tõuseb. Tõuseb juriidilise isiku tulumaks, tõuseb füüsilise isiku tulumaks, tõuseb käibemaks, tõuseb aktsiisimaks kütusele, tõuseb aktsiisimaks alkoholile, tõuseb aktsiisimaks tubakale ja hasartmängule. Lisaks sellele tõusevad trahvid. Lisaks sellele tõusevad keskkonnatasud ja muud riigilõivud. On plaanis suhkrumaks ja on plaanis pööraselt jõhkra arvega automaks. On ära kaotatud kodualuse maa maksuvabastus, laste eest maksusoodustus vanematele, abikaasade ühisdeklaratsioonist saadav tulumaksusoodustus. Kõik need on maksutõusud, kõik see on maksutõusud. Ja siis, täiesti süüdimatu näoga siit puldist pannakse meile kelbast, et tänane valitsus langetab makse. Kes saab tõsiselt võtta sellist seltskonda? Kes saab tõsiselt võtta, ükskõik mida räägib meile Mart Võrklaev? Ma ei tea ühtegi inimest, kes saab seda tõsiselt võtta. Või Kaja Kallast samamoodi.”