Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Isamaa muutub Eesti 200 asemel poliitprügikastiks

-
11.10.2023
Paljud on selle abielu unustanud.
© UU

Poliitprojekti Eesti 200 kohta on öeldud, et see on poliitprügikast – sinna läks Isamaa endine liider Margus Tsahkna, siis rohelised põhja lasknud Izmailova ja tervikuna kubiseb see projekt “endistest” – nüüd on tekkimas üldine äravool Isamaasse. Staatus, kus üks erakond on teiste erakondade renegaatidele vahemaandumisplatsiks, ei peaks väga rõõmustama, sest nad võivad sama ruttu lahkuda kui ilmusid.

Politoloog Martin Mölder kirjutab erakondade reitinguid kommenteerides: “Isamaa on olnud ideaalses positsioonis, et mitte ainult Keskerakonna, vaid ehk ka Reformierakonna ja miks mitte ka Eesti 200 selja tagant lahkuvatele valijatele sobivat maandumiskohta pakkuda.”

Mitte ainult liberaalsed valijad ei torma Isamaa taha, vaid ka tegevpoliitikud ja see tähendab “isamaalisuse” hajumist.

Isamaal on juba üks ebaõnnestunud “korje”, kui nimiparteiga ühines Res Publica ja isamaalised ideaalid hajusid ruttu, asendudes “äraostmatute” pragmaatilisusega. Kui sinna tormavad nüüd reformarid, kahesajalised ja keskid, siis muutub Isamaa veelgi rohkem üheks korralikuks liberaalseks parteiks, kellel pole midagi homo- ja tsensuuriseaduse ega ka EL-i rändeleppe vastu.

Kui Kaja Kallas pakuks praegu Urmas Reinsalule partnerlust valitsuses, siis eitavat vastust sealt ilmselt ei tuleks. Isamaal nagunii mingeid põhimõtteid pole.

Uued Uudised