Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas ei suutnud ka Kreeka peaministriga vesteldes valetamisest hoiduda

-
11.10.2023
“Loodan, et jääd mu juttu ikka uskuma!”
© Scanpix

Uudiste põhjal olevat Kaja Kallas öelnud Kreeka peaministrile, et piiririikidena mõistavad Eesti ja Kreeka rändega seotud ohte, kuid sellist ütlust tõena võtta ei maksa – Eesti kiitis alles heaks EL-i rändeleppe, mis pigem soodustab sisserännet Euroopasse läbi Kreeka.

BNS vahendab: “Kreekas visiidil viibiv peaminister Kaja Kallas märkis kohtumisel Kreeka peaministri Kyriakos Mitsotakisega, et Euroopa Liidu (EL) piiririikidena mõistavad Eesti ja Kreeka rändega seonduvaid ohte.

Kaja Kallase sõnul on Eesti ja Kreeka suurte naabrite kõrval asuvate väikeste mereriikidena paljuski sarnased. “Mõistame teineteist, oleme NATO-s tugevad liitlased ja teeme koostööd heade partneritena ELis. Euroopa Liidu piiririikidena mõistavad Eesti ja Kreeka nii geopoliitilisi kui ka rändesurvest tulenevaid ohte ning väljakutseid,“ ütles Kallas.

Suurte naabrite kõrval asuvad väikesed mereriigid? Kreeka elanike arv on küll kaheksa korda väiksem kui naabruses asuval Türgil, kes käitub Kreeka suhtes ajalooliselt agressiivselt, kui neid kahte NATO-sse kuuluvat riiki ei saa võrrelda Eesti ja Venemaa julgeolukuruumiga, kus üks on NATO liige ja teine agressor.

Kallas rõhutas kohtumisel Mitsotakisega, et Eesti jätkab Kreeka aitamist rände haldamisel. “Oleme mitmeid aastaid Frontexi operatsioonides osaledes aidanud kaitsta Kreeka merepiiri ja jätkame seda tööd,“ ütles Kallas. Ta lisas, et rändesurvega toimetulemise teeb veelgi keerulisemaks see, et seisame silmitsi režiimidega, kes kasutavad rännet teadlikult EL-i survestamiseks.

See jutt on Kaja Kallase suust juba täielik jama. Frontex ei kaitse Kreeka merepiiri, vaid võtab migrante vastu, ehk on muutunud turismiagentuuriks, nagu ütleb Euroopa Parlamendi saadik Jaak Madison. Kui Frontex üritas migrante tagasi tõrjuda, langes ta hoopis Brüsseli kriitika osaliseks, mis sundis agentuuri mitmeid juhtisikuid tagasi astuma.

Edasi rääkis peaminister, kelle abikaasa ajas kogu Ukraina sõja jooksul Vene-äri, taas variserlikke sõnu kaubavahetuse lõpetamisest Venemaaga.

“Peame jätkama Ukraina abistamist ja veelgi tõstma sõja hinda Venemaa jaoks. Vajame uusi tugevaid sanktsioone ja peame leidma võimalusi, kuidas sanktsioonidest kõrvalehiilimist vähendada. Eesti seisukoht on, et kaubavahetus Venemaaga tuleb EL-is lõpetada ning transiiti kolmandatesse riikidesse tuleb olulisel määral vähendada. Samuti peame Venemaa energiatulusid piirama,“ lisas Kallas.

Kas “vereraha” teeninud Kaja Kallasel tõesti piinlik ei ole? (BNS-UU)