Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Automaks tuletab üha enam meelde Nõukogude aja autoostulubasid

-
11.10.2023
Automaks muudab autod taas luksusasjaks, nagu NLiidu aegadelgi.
© UU

Euroopa Liitu võrreldakse üha enam Nõukogude Liiduga ja Eesti Vabariiki Eesti NSV-ga – ja paralleelid muutuvad üha enam silmaga nähtavaks. Sellest kirjutavad sotsiaalmeedias tuntud konservatiivsed poliitikud, kes viitavad ka eestlaste taastärganud orjameelsusele.

Varro Vooglaid: “Sisulises tähenduses oleme naasmas aega, kus auto soetamiseks on vaja saada avalikult võimult autoostuluba — sarnaselt sellele, kuidas oli asi korraldatud Nõukogude Liidus.

Seda luba võib ju nimetada autosoetusmaksuks või muuks selliseks, aga fakt on see, et kui sa tuhandete eurode eest endale auto soetamiseks riigilt luba ei saa, siis sa ka riiklike karistuste ähvardusega tagatult endale autot soetada ei saa.

Muuseas, välistatud ei ole seegi, et imala rohepöörde retoorika saatel hakatakse peagi lisaks “kaaluma”, kas inimesele ka raha eest üldse autoostu luba väljastada, kui tema nn CO2 jalajälg on arvatud niigi liialt suureks.

Tõsiselt, see ei üllataks sugugi, kui peagi dikteeritakse inimestele, mitut autot ja millist elamist nad üldse saavad neile ettenähtud CO2 kvoodi raames endale lubada.

Kui riigid juba on allutatud sarnasele CO2 kvootide süsteemile, siis miks ei saa indiviide sarnaselt kohelda? Muidugi saab.”

Veiko Vihuri: “Postimehes on üleval automaksu kalkulaator, kust sain teada, et mul tuleks hakata maksma aastamaksu 114 eurot. Polegi nii hull, jõudsin mõelda. Vaatasin ka kommentaare. Keegi ütleb: “Aastamaksuks mingi 90+ eurot. No ei tapa, aga tahan teada kuhu see papp läheb konkreetselt ja mida mina kodanikuna sellest võidan”. Ja teine: “Mind isiklikult see automaks ei tapa…”

Näe, ongi inimesed juba nõus maksma – seekord on köis, millega sind üles puuakse, kroonu poolt, enda nöörijupi võib alles jätta.

Reformierakond kui kubjaste, kiltrite ja aidameeste erakond tunneb hästi eesti pärisoriste masside rahvuslikku psühholoogiat. Tõusikutena ollakse siiski sama tõugu. Vakuraamatusse kirjutatakse uued kohustused, aga nii, et rahva seast kostab rõõmuhõiskeid: neh, neh, härra laseb siiski elada!

Tegelikult me juba maksame automaksu – kütuseaktsiisi näol, mis tõstab tanklas müüdava kütuse hinna ca kahekordseks. Sedagi tuleks kohemaid alandada. Mingi uus maks ei saa tulla kõne allagi.”

Allikas: sotsiaalmeedia