Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Elust ja poliitikast“: Kaja Kallas ei saa ikka veel aru, et on midagi valesti teinud

-
11.10.2023
Laadime sisu...

EKRE naispoliitikud Merle Kivest, Helle-Moonika Helme ja Evelin Poolamets nendivad, et kuigi Kaja Kallase abikaasaga seotud Vene äri skandaali algusest on möödas pea poolteist kuud, ei tohi lähiajaloo suurimat skandaali vaiba alla pühkida. Selle asemel, et võtta poliitiline vastutus ja tagasi astuda, on peaminister Kaja Kallas asunud süüdistama ajakirjanikke ebavõrdses kohtlemises ning võtnud hambusse hoopis ekspresident Kersti Kaljulaidi. „Tema teeb ka,“ on Kallase kõige levinum vabandus.

Teise teemana arutletakse tsensuuriseaduse tuleku üle. Seadust hakatakse rakendama eelkõige konservatiivide suhtes. Teiste riikide näitel on pihtide vahele võetud just maailmavaatelisi seisukohti esitavad arvamusliidrid. Nn „vihakõne tõkestamise“ peamine eesmärk on ühiskonna suukorvistamine ning hirmuõhkkonna loomine. Karistada võivad saada nn Facebooki postitajad, kui poliitikud.

Saate lõpuosas selgitatakse, milline on EKRE parlamentaarse obstruktsiooni eesmärk. Juttu tuleb ka Eesti Panga toetusest Siim Kallas raamatu kirjastamiseks. Saatekülalised imestavad, kuidas üldse on võimalik krooniliste „mäluprobleemidega“ võitleva inimese poolt elulugu kirja panna. Siim Kallase eluloo asemel soovitatakse lugeda Virkko Lepassalu raamatut „Kallase afäär“.