Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister lubab Soome lahel toimuva suurema tähelepanu alla võtta. Miks seda julgeolekuriski siiani ei arvestatud?

-
12.10.2023
Klähviv peaminister.
© Uued Uudised

Õiged riigivõimu kandjad ennetavad ohtusid, mitte ei võitle tagajärgedega – see kehtib ka Kaja Kallase kohta, kahjuks negatiivses võtmes.

BNS vahendab: “Seoses gaasitoru purunemisega on jõuametkonnad võtnud senisest suurema tähelepanu alla Soome lahel toimuva, kinnitas peaminister Kaja Kallas neljapäeval valitsuse pressibriifil. Seoses toimunuga on Soome piirivalve tihendanud kohalolekut gaasitoru purunemiskohas, samuti on Eesti jõuametkonnad võtnud Soome lahel toimuva suurema tähelepanu alla, lisas Kallas.”

Soome gaasivõrguhalduri Gasgrid teatel saab nädalavahetusel lekke tõttu suletud Eesti ja Soome vahelise gaasitoru Balticconnector taas kasutusele võtta kõige varasemalt tuleva aasta aprillis. Seega on gaasitoru sisuliselt pikaks ajaks rivist väljas ja Kaja Kallase valitsus hakkab alles nüüd ennast liigutama.

Eestil oli alust ettevaatlik olla juba ammu, sellest ajast, kui toimus sabotaaž Nord Streami gaasijuhtmel. Pidevalt kaitsevõime tõstmisest rääkiv Kaja Kallase valitsus aga pole grammigi arvestanud sellega, et Venemaa võib hakata häirima ka Eestile oluliste infrastruktuuride tööd.

Sama loogikat teisteski valdkondades võttes on Eesti sisuliselt kaitseta: kui Venemaa peaks alustama hübriidsõda migrantidega, siis on kõigepealt Eesti võõraid täis ja siis teatab Kaja Kallas, et võtab idapiiri suurema tähelepanu alla.

Ettenägelikkus pole kunagi Kaja Kallase tugev külg olnud – pigem ei tea ta sedagi, kus tema mees parajasti äri ajab.

Uued Uudised